Selülitleri Yok Eden 5 Besin

Kadınların birçoğu hayatlarının belirli bir dönemlerinde selülit ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Selülitleri yok eden 5 besinle bu mücadelenin galibi siz olabilirsiniz.

09.04.2021-10:47 - (Son Güncelleme: 09.04.2021-10:51) Selülitleri Yok Eden 5 Besin

Yaz aylarının yaklaşmasıyla tatil planları yapılmaya başlandı. Birçok kadının kabusu olan, güzelliğini gölgeleyen portakal kabuğu görüntüsünden kurtulmak isteyenlerin çözümü bu 5 besinde bulabilir.

Selüliti tedavi etmenin tabi ki yolları vardır. Bunların başında, lazer, soğuk şekillendireme veya ameliyat gibi yöntemler vardır. Fakat bu yöntemler hem oldukça rahatsız edici hem de pahalıdır. Ama sizler için hazırladığımız selülitleri yok eden 5 besinle, kendi tedavinizi doğal yöntemlerle yapabilirsiniz.

SELÜLİTLERİ YOK EDEN 5 BESİN

Kavun

Kavun, çoğu sudan oluşan idrar söktürücü bir besindir. Yapılan bir araştırmaya göre kavun suyunun uyluklardaki çukurları azalttığı gözlemlenmiştir. 31 ile 50 yaş arasında ki bir grup kadına düzenli olarak uyguladıkları bu yöntem sonrası, çukurlarda kapanma gözlemlenmiştir. Ayrıca kavun içerisinde yağ içermediği için tatlı bir şeyler tüketmeyi sevenler için alternatif bir seçenekte oluşturmakta.

Bitter Çikolata

Bitter çikolata içerisinde yüksek oranda antioksidan barındırır. Bu antioksidanlar, yağın parçalanmasına neden olur ve selülit oluşumun önüne geçer. 


Safran

Yağ hücrelerinin büyümesi engelleyen aynı zamanda kan dolaşımını iyileştiren inflamatuar özellikleri safran bulunur. Kan akışını sağlar ve selülit görüntüsünü aza indirir. Aynı zamanda cilt altındaki kas dokusunu arttırır ve yüzeydeki önler. Pürüzsüz bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

Likapa (Yaban Mersini)

Likapa, yayığın adıya yaban mersini, muazzam bir antioksidandır. 

Yaban mersini yemek, vücuttaki yağların kolesterole dönüşmesini engel olur. Lenf akışını iyileştirir ve selüliti teşvik eden toksinleri vücuttan atar. Yaban mersini ayrıca hücresel yenilenmeyi artırır ve kişinin cildinin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur.

Arnavut Biberi

Yağ yakama mekanizmalarını harekete geçiren Arnavut biberi, deri altında biriken yağ hücrelerinin selülite dönüşmesini engeller. Arnavut biberi ayrıca, bağ dokusunu restore etmeye ve zenginleştirmeye yardımcı olan B6 vitaminini de içinde barındırır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal