Selin ardından kaybolan balıklar geri döndü; İşte Balıklıgöl'ün son hali

Balıklıgöl’de selin sonrasında balıklar tekrardan kendilerini göstermeye başladı. Su Ürünleri Programı Başkanı Ömer Sait Kılıç, "Balıklarda ölüm yok, görmedik, bir azalma da söz konusu değil. Ancak suyun rengi açılınca kesin sonuç ortaya çıkacak." İfadelerini kullandı.

22.03.2023-16:38 - (Son Güncelleme: 22.03.2023-16:38) Selin ardından kaybolan balıklar geri döndü; İşte Balıklıgöl'ün son hali

Şanlıurfa’da geçtiğimiz günlerde sel suları Balıklıgöl’ü çamur deryasına çevirdi. Şanlıurfa’nın tarihi yapılan sular altında kalırken, çamur nedeniyle suyun rengi sarıya döndü. Balıklıgöl’deki balık ise kayıplara karışmıştı.

İnternethaber’de yer alan habere göre; Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Programı Başkanı Ömer Sait Kılıç, çamurlu suyun azalmaya başladığını belirterek "1 hafta 10 gün kadar yemlemeyi keseceğimiz için şu an bölgesel olarak balıklar gözükecek. 

Balıklar geri döndü

Zaman içinde tüm balıkları görmeye başlayacağız. Bugünden itibaren suyun rengi değişmeye başladıkça normalleşme başladı. Önceden de demiştik korkulacak bir şey yok diye. Dediğimiz gibi çıktı. 

Balıklıgöl'ün son hali

Suyun rengi açıldıkça bütün balıkları görmeye başlayacağız. Balıklarda ölüm yok, görmedik, bir azalma da söz konusu değil. Ancak suyun rengi açılınca kesin sonuç ortaya çıkacak." İfadelerini kullandı.

Selin yaşandığı ilk gün balıkların stok havuzlarına ve mağaracıklara saklandığını hatırlatan Kılıç, "Stres altındaydılar. O stresin de ortadan kalkmasıyla balıklar çıkmaya başlar demiştik. Çıkmaya da başladılar. Bugünden itibaren güneşin açısına göre de bulutsuz olduğu için daha rahat görülmeye başladılar. Bulanıklık tam olarak bitmesiyle eski haline dönecek." dedi. 

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal