Selimiye Cami'de 'Cuma Vaazı'

Covid-19'la mücadele çerçevesinde, vatandaşların camilerde ibadete ara vermesi sebebiyle, Selimiye Camisi'nde cuma namazı öncesi Edirne İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Okuş tarafından verilen vaaz İl Müftülüğünün sosyal medya hesabından canlı yayınla yayımlandı.

10.04.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-14:18) Selimiye Cami'de 'Cuma Vaazı'

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, bulaşıcı ve ölümcül olan yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle, camilere cuma namazı kısıtlaması getirilmişti. Söz konusu kararad değişikliğe gidilerek, her cuma azami bir katılımla temsili bir cuma namazının kılınması doğrultusunda oldu.

Covid-19'la mücadele çerçevesinde, vatandaşların camilerde ibadete ara vermesi sebebiyle, Selimiye Camisi'nde cuma namazı öncesi Edirne İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Okuş tarafından verilen vaaz İl Müftülüğünün sosyal medya hesabından canlı yayınla yayımlandı.

Okuş, vaazında, salgın nedeniyle Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini dile getirdi. Bu günlerin birlik ve beraberlikle aşılacağını dile getiren Okuş, "Bugün dua, tefekkür ve tövbe etme zamanıdır. Bugün darda, zorda, sıkıntıda olan kardeşlerimize yardım etme zamanıdır." değerlendirmesini yaptı.



Okuş, Türkiye'nin salgından en az zararla kurtulması için büyük çaba gösterildiğini işaret ederek şöyle devam etti: "Devlet büyüklerimiz, sağlık çalışanlarımız ve kolluk kuvvetlerimiz canla başla çalışıyorlar. Onlara gece gündüz dua ediyoruz. Devletimiz, evden çıkmayan, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hizmetinde. Bu güzellik ancak bizim toplumumuzda, Kur'an ahlakı almış, peygamber ahlakı almış, sevmeyi, sevilmeyi ve saygıyı bilen bir toplumda olur. Bütün bunları toplumumuzda görüyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal