Selde 500 Yıllık Tarihi Cumayanı Köprüsü Yok Oldu!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketinde 500 yıllık tarihi köprü selde yok olurken tarihi mezarlık ve camiide sular altında kaldı. İşte haberin detayları…

17.08.2021-17:24 - (Son Güncelleme: 17.08.2021-17:33) Selde 500 Yıllık Tarihi Cumayanı Köprüsü Yok Oldu!

Türkiye, peş peşe meydana gelen orman yangınları ve sel ile canla başla mücadele etti. Antalya ve Muğla'da ekipler tarafından orman yangınlarının kontrole alınmasıyla beraber sel bölgesi Karadeniz'de meydana gelen kuvvetli yağışın ardından Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta çoğu mahallelerde selin altından bağlı mahalleler su altında kaldı. 

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta toplam 77 can kaybının olmasına neden olan sel, çok fazla ilçe, mahalle ve köylerde yıkıma sebep oldu. Bozkurt'ta kent merkezinde olan 8 katlı ölçer apartmanının tamamı yerle bir oldu. Bozkurt'a bağlı İlişi mahallesi de selden kötü etkilendi. 

500 YILLIK TARİHİ KÖPRÜ SELDE YOK OLDU

Kastamonu'nun Abana ilçesi de selden zarar gören bölgeler arasında olurken, Abana'ya ait birçok mahallede sel baskınları meydana geldi. Yaşanan Sel ile yerleşim yerlerinin yanında kültürel ve tarihi önemi olan yapılar su altında kaldı. Yaklaşık 500 yıllık tarihi olan Cumayanı Köprüsü sele teslim oldu.  

İddiaya göre tarihi köprü yapıldığı dönemde bir gece sessizce inşa edildi.  Tarihi Cumayanı Köprüsü'nün yapısı, köy içerisindeki Cumayanı Çayı'nın yükselmesi ve sel sularının şiddeti nedeniyle yok oldu. Bölgedeki birçok hükümdarlığa şahitlik eden Cumayanı Köprüsü, Kastamonu'nun farklı noktalarının etkilendiği sel sularıyla beraber Karadeniz'e sürüklendi.

TARİHİ MEZARLIK VE CAMİİ DE SELDE ZARAR GÖRDÜ

Cumayanı Köyü'nü etkileyen sel tarihi Cumayanı Köprüsünü yok ederken, tarihi mezarlık ve camii de sular altında kaldı. Suların getirdiği tomruk ve otlarla dolan mezarlıktaki tarihi mezarlar su altında kaldı. Bazı tarihi mezarlar tamamen kayboldu. Tarihi Cumayanı Camii de selden zarar görürken, morg dahil olmak üzere caminin birçok yeri suların etkisiyle balçıkla kaplandığı görüldü. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal