Sel Felaketi Yaşayan Kastamonu Bozkurt 6 Ayda Şantiyeye Döndü! Yaza Yetiştirilmeye Çalışılıyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi 11 Ağustos 2021'de şiddetli yağışın neden olduğu selle adeta yok oldu. Sel sonucunda 65 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi ise kayboldu. Yeniden inşa edilen Bozkurt, yaza kadar yetiştirilmeye çalışılıyor.

11.02.2022-15:05 - (Son Güncelleme: 11.02.2022-15:18) Sel Felaketi Yaşayan Kastamonu Bozkurt 6 Ayda Şantiyeye Döndü! Yaza Yetiştirilmeye Çalışılıyor

Sel felaketinin üzerinden 6 ay geçen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaraların sarılması için yapılan çalışmalar, soğuk hava ve zorlu kış şartlarına rağmen son sürat devam ediyor. İlçede, 11 Ağustos 2021'deki şiddetli yağışın neden olduğu, 65 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin kaybolduğu, onlarca binanın zarar gördüğü selin ardından verilen kararlar uyarınca yıkım işlemleri ve yeni binaların yapımı sürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koordinesinde bakanlıklara ait çalışanlar, temizlik çalışmalarının ardından kenti yeniden imar etmek için başlattıkları çalışmaları zorlu iklim şartlarına rağmen aralıksız yürütüyor. Kamu ve özel sektöre ait 10 bine yakın personel ve 2 bin 207 iş makinesi Kastamonu'da görevlendirildi. Jandarma, Orman Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi ve gönüllülerden oluşan toplam 3 bin 190 personel, 225 araçla temizlik çalışmalarına katıldı. Temizlik çalışmalarının ardından ilçenin yeniden inşası için başlatılan çalışmalar son sürat devam ediyor.


ESKİ HALİNE DÖNMEZİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Kaymakam Murat Atıcı, 'Selin ilk anından itibaren başlatılan arama kurtarma ve temizlik çalışmalarının akabinde geçici iş yerleri ve konteyner yaşam alanlarıyla ilçede hayatın normale döndürüldüğünü' söyledi. İlçenin tekrardan eski haline dönmesi için çalışmalar yapıldığını dile getiren Atıcı, '11 Ağustos'ta meydana gelen sel afetinin üzerinden 6 ay geçti. Şu anda tüm Bozkurt ilçemiz şantiye alanı gibi. İnşallah çalışmalarımız yaza yetiştirmeyi planlıyoruz.' açıklamalarında bulundu. 


İNŞALLAH KARADENİZ'İN EN GÜZEL İLÇESİNİ YAZA KADAR İNŞA EDECEĞİZ

Çalışmaların son sürat devam ettiğini dile getiren Atıcı, şöyle devam etti;

'5 ayrı bölgede gerçekleşmiş olan 620 konutun ihalesi yapıldı. Bunun yanında merkezdeki 120 dükkanımızın ihale süreci ise tamamlandı. İçerisinde ilçe emniyet müdürlüğümüzün de bulunacağı hükümet konağımızın ihalesi yapıldı, temel çalışmaları başladı. DSİ Ezine Çayı kenarındaki duvar çalışmalarına devam ediyor.'dedi ve cümlelerine şu şekilde devam etti, 'Yaya ve taşıtlar için yapılan köprülerin fore kazık çalışmaları sona erdi.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Yapım çalışmaları sürüyor. Küçük sanayi sitesinde dükkanların yapım çalışmaları devam ediyor. Ocak ayında yaşanan ağır kış şartları nedeniyle 20-25 günlük bir kesintiye uğramış olsa bile tüm çalışmalar hızla devam ediyor.' açıklamasında bulundu.

Sonrasında Eğitim ve spor alanındaki çalışmalarını dile getiren Atıcı, 'Okul ve pansiyonumuza ilişkin ihale bu ay içerisinde yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kapalı spor salonu ve halı sahalarına ilişkin ihaleler yapıldı, çalışmalar başladı. İller Bankası tarafından yapılan altyapıya ilişkin tüm çalışmalar devam ediyor.'dedi ve şöyle devam etti, 'Doğal gaz boru ve ekipmanları geldi. Altyapı çalışmalarının ardından doğal gaz çalışmalarımız devam edecek. İnşallah Karadeniz'in en güzel ilçesini yaza kadar inşa edeceğiz. Hem dükkanlarımız hem konutlarımızı hak sahiplerine teslim edeceğiz.' şeklinde açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal