Sel Bölgesinde Hasar Gören Toplam 109 Binaya Yıkım Kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait ekiplerin yaptığı incelemeler sonrası sel felaketinde hasar gören toplam 109 binanın acil yıkımına karar verildi.

18.08.2021-17:12 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-18:04) Sel Bölgesinde Hasar Gören Toplam 109 Binaya Yıkım Kararı!

Batı Karadeniz’de başlayan yağış sonrası Kastamonu, Sinop ve Bartın’da sel meydana geldi. Selin ardından birçok bina hasar aldı bazı binalar ise selin şiddetine dayanamayıp yıkıldı. 78 kişinin vefat ettiği selde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ekipler zarar gören binalarda incelemelerde bulundu. Yapılan çalışma ve incelemelerin ardından acil 109 binanın yıkım kararı alındı.

BOZKURT İLÇESİNDE 22 BİNA AĞIR HASARLI

Selin en çok vurduğu ilçeler arasından yer alan Bozkurt’ta 20 binanın acil yıkılmasına karar verildi. 22 binanın ağır hasarlı, 540 binanın da daha az hasarlı olduğu tespit edildi. Kastamonu’da selden olumsuz etkilenen diğer ilçelerde İnebolu'da 1, Küre'de 2, Abana'da 6 binanın acil yıkılması kararı alındı. 

AYANCIK'TA 76 BİNAYA YIKIM KARARI 

Selin vurduğu Sinop'un Ayancık ilçesinde de 76 binanın acil yakılmasına kararı alınırken, 21 binanın ağır, 676 binanın da az hasarlı olduğu gözlendi. Türkeli ilçesinde ise acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina bulunmazken, 183 binanın az hasar gördüğü belirlendi. Bartın'ın Ulus ilçesinde de 4 binanın acil yıkılması kararlaştırıldı. Kastamonu, Sinop ve Bartın'da toplam 109 binanın yıkımına hasar tespit çalışmalarının ardından başlandı.

26 KİŞİNİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bozkurt'ta büyük bölümü Ezine Çayı kenarında bulunan hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Diğer yandan Bozkurt'ta kayıp ihbarı yapılan 26 kişiyi arama çalışmaları da devam ediyor. Ekipler, hem Ezine Çayı'nda hem de çayın döküldüğü Karadeniz'de arama çalışmasını sürdürdü. İlçede diğer bir yandan temizlik çalışmaları da devam edildiği görüldü. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal