Şekerparenin şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Şekerpare şerbeti kaynatma süresi

Türk sofralarının vazgeçilmez tatlılarından birisi olan şekerpare tatlısı konusunda bir çok insanın aklında ‘’Şekerparenin şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür?’’ sorusu bulunuyor. Şekerpare şerbeti kaynatma süresi bu konuda kilit rolü üstleniyor. Soruya cevap olması açışından şerbetin nasıl yapıldığına haberimizde yer vereceğiz. İşte şerbet yapımı hakkında merak edilenler...

06.06.2022-14:17 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-14:17) Şekerparenin şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Şekerpare şerbeti kaynatma süresi

Şerbet dökülerek yapılan tatlılar her ne kadar şeker oranı açısından oldukça ağır tatlılar olsa da diğer tatlılara göre daha yoğun lezzete sahip tatlı türleridir. Sevilen şerbet tatlılarından birisi olan şekerparenin yapımı konusunda insanların kafasında yoğun olarak ‘’Şekerparenin şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür?’’ sorusu bulunuyor. Şekerpare şerbeti kaynatma süresinin ne kadar olduğunu öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor.

Şekerpare şerbeti nasıl yapılır?

Lezzetli bir şekerparenin şerbetini yapmak için gereken malzemeler şu şekildedir:

Şekerpare kaynatma süresi

Malzemeler

4 su bardağı su

5 su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

Tarifi

Suyu ve şekeri, tencereye alalım.

Sonra ocağa alıp, şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.

Kaynamaya başladıktan sonra, 15 dakika daha kaynatalım.

Sürenin sonunda, limonu tencereye koyup iyice karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatalım.

Şerbetimiz hazır. Tatlının üzerine dökerken şerbetin hazır olması gerekir. Bu nedenle tatlıya başlamadan önce şerbeti pişirmek hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de tatlınızın tam kıvamında olmasını sağlayacaktır.

Şekerparenin şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür?

Tıpkı şerbet malzemeleri gibi şerbetin sıcak ya da soğuk olması da tatlının çeşidine bağlıdır. Ancak genelde biri sıcaksa, çekmesi için diğerinin de soğuk olması gerekir. Eğer tatlı sıcaksa, şerbeti soğuk kullanmalısınız. İkisi sıcak olduğunda, tatlınız hamur olabilir. İkisinin de soğuk olma durumunda, şerbetiniz çekmez. Bunun yanında, baklava gibi tatlılarda, tatlı güzel pişerse hem şerbet hem de baklava sıcakken dökülür.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal