Şehit Yusuf Ataş’ın vasiyeti yürekleri sızlattı: Yerine getirmek boynumuzun borcudur

Kuzey Irak’ta gerçekleşen Pençe Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Yusuf Ataş’ın vasiyetini anlattığı görüntüler yürekleri sızlattı. Şehit Yusuf Ataş çektiği videoda “Ben ölürsem Lösemili bir çocuğun tüm masraflarını karşılayın… Anamın babamın elini öpün…” sözlerini kullanınca LÖSEV ise ‘’Yerine getirmek boynumuzun borcudur’’ şeklinde yanıt verdi. Bu olayın ardından LÖSEV’e bağış yağdı. Detaylar haberimizde...

02.10.2022-09:22 - (Son Güncelleme: 02.10.2022-10:45)

21 yaşındaki Piyade Astsubay Yusuf Ataş, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit operasyonu bölgesinde şehit düştü. Elazığ'ın Kovancılar ilçesi nüfusuna kayıtlı olan  Şehit Yusuf Ataş’ın vasiyetini anlattığı görüntüler ortaya çıktı. Ataş videosunda, “Benim vasiyetim. Hayattan en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramda gidin annemim babamın elini öpün” ifadeleri yer aldı. LÖSEV ise bu videoya karşılık olarak ‘’Yerine getirmek boynumuzun borcudur’’ sözlerini paylaştı.

Şehit Yusuf Ataş

Yerine getirmek boynumuzun borcudur

LÖSEV, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide, Şehit Ataş’ın vasiyetiyle ilgili olarak, “Vatan için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine yükselirken lösemili çocuklarımızı kalbinde taşıyan Mehmetçiğimizin vasiyetini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Pençe - Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen Astsubay Yusuf Ataş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

Ataş’ın vasiyeti sonrasında binlerce kişi LÖSEV’e bağış yaptı ve bağış dekontlarını sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal