Şehit Ömer Halisdemir Sağlık Ocağı inşaatı tamamlandı! Şefkat Eli Derneği Afrika’da büyük iş çıkardı

Uzun bir süredir yarımca muhtaç kişilerin taleplerine kulak veren ve buna uygun çalışmalar yürütmekte olan Şefkat Eli Derneği, bu kez de Afrika’ya sağlık ocağı açtı. Binlerce kişinin faydalanabileceği sağlık ocağı hizmete girdi.

25.05.2022-16:53 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-16:53) Şehit Ömer Halisdemir Sağlık Ocağı inşaatı tamamlandı! Şefkat Eli Derneği Afrika’da büyük iş çıkardı

Şefkat Eli Derneği, yaptığı pek çok yardımla adını duyuran kurumlar birisi. İhtiyaç sahibi ve zorda olan kişilere yardım götürme görevi üstlenen bu dernek, hem ülke içinde hem de ülke dışındaki faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Afrika’da bulunmakta olan Çad ülkesinde sağlık ocağı inşa eden Şefkat Eli Derneği, bölgede sağlık hizmetine erişim sağlayamayan binlerce kişinin imdadına koştu. Yaklaşık olarak 26 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitede inşa edilen sağlık ocağı, oldukça donanımlı bir şekilde tasarlandı. Bölgede yaşayan yardıma muhtaç kişilerin ihtiyaçlarına cevap verecek olan sağlık ocağı, pek çok birimden oluşuyor.

Şehit Ömer Halisdemir ismiyle kurulan sağlık ocağında, doğumhane, muayenehane, müşahede odası, laboratuvar, enjeksiyon odası ve ilaç odası bulunmakta. Bölgede yaşayan kişiler, bu sağlık ocağı sayesinde sağlık hizmetlerinden rahatça faydalanabilecek. Diğer yandan ilaç odası sayesinde de ihtiyaç duyulan ilaçların temin edilmesi sağlanacak.

Afrika yoksulluk, açlık gibi pek çok sorunla baş etmeye çalışırken, bölgede yaşayan halklar sağlık hizmetlerine erişimde de büyük zorluklar yaşamakta. Şefkat Eli Derneği ise açmış olduğu bu sağlık ocağı ile alandaki eksikliği kapatmayı hedefliyor.

İnsanlara yardım için çalışmalar devam ediyor

Şefkat Eli Derneği, bir süredir yardım faaliyetlerini sürdürmeye devam eden bir dernektir. Derneğin amacı hiçbir karşılık beklemeden iyilik yapma ve yardım etmektir. Bu şiarla yola çıkmış olan dernek yaklaşık 10 yılı aşkın süredir ihtiyaç duyanlara ve zor durumda olanlara yardım ediyor.

Dernek, yardımseverlerin bağışları ile faaliyetlerini yürütüyor. Online bağış olarak da toplayan Şefkat Eli Derneği, topladığı bağışlarla pek çok insanın hayatta kalmasına yardımcı oluyor. Hem Türkiye’den hem de yurt dışından gelen bağışlarla pek çok projeye imza atan dernek, dünya çapında yürüttüğü faaliyetlerle pek çok kişiye yardım götürmeye devam ediyor.

Daha detaylı bilgi için www.sefkateli.org.tr adresinden veya 444 33 50 iletişim numarasından derneğe ulaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal