Şehit Olan Filistinli Çocuk Duygulandırdı

Filistinli 11 yaşındaki Rafif Ebu Dayir’in ölmeden önce çizdiği resim ortaya çıktı.

31.05.2021-23:05 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-23:41) Şehit Olan Filistinli Çocuk Duygulandırdı

Katil İsral’in saldırdığı Filistin’de kahreden bir olay meydana geldi. Filistinli 11 yaşındaki Rafif Ebu Dayir’in ölmeden önce çizdiği resim ortaya çıktı. 

İsrail’in Filistin’e başlattığı saldırılarda en büyük yarayı Gazzeli çocuklar aldı. Saldırılarda  66’sı çocuk, 39’u kadın olmak üzere en az 254 Filistinli hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden biri de 11 yaşındaki Rafif Ebu Dayir oldu. Küçük kızın geride bıraktığı resim ise yürekleri dağladı. Şehit olduğunu resmeden küçük kızın çizdiği bayraklar da dikkat çekti. Bombalanan evler üzerine yardım beklediği ülkelerin bayraklarını çizen Filistinli kız resmi gören herkesi duygulandırdı. İçlerinde Türk bayrağının da yer aldığı resmi çizdikten sonra şehit oldu. 

ÖLÜM ONU YEMEK MASASINDA BULDU

Ailecek yemek yedikleri sırada evlerinin yanında bulunan iş merkezine yapılan saldırı sonucu şehit oldu. İsabet eden şarapnel parçası ile Rafif ve amcası Ziyad Ebu Dayir’i hayattan kopardı. Katil İsrail, 9 çocuklu Dair ailesinden Rafif’i ailesinden ayrıldı. Ondan geriye ise çizdiği resim ve mutluyken çekildiği birkaç fotoğrafı kaldı. 

TEK HAYALİ DOKTOR OLMAKTI

Rafif’in hayat dolu ve yetenekli bir çocuk olduğunu aktaran amca Ebu Dayir, şunları söyledi: ‘Rafif, çok güzel bir kızdı. Ailesinin gözdesiydi. Henüz 11 yaşındaydı. Çok sıcak kanlı, tatlı bir kız çocuğuydu. Babasına doktor olup çocukları tedavi etmek istediğini söylüyordu. Ancak hayali gerçekleşmedi.’ 

RESİMDE ŞEHİT OLDUĞUNU RESMETMİŞ

Evinin İsrailli katiller tarafından bombalandığını resmeden Rafif adeta yaşananları hissetmiş. Şehit olmadan 1 saat önce yaşananları çizdi. Doğum gününe sadece 7 gün kala şehit edilen küçük çocuk herkesi ağlattı. 

‘ŞEHİT OLACAĞINI HİSSETMİŞ’

Rafif’in resim yapmayı çok sevdiğini belirten Ebu Dayir, ‘Şehit olduğu anda garip bir durum yaşanmıştı. Rafif, vurulurken şarapnel parçalarının fırladığı onun ve amcasının şehadetine neden olan bu binayı çiziyor. Tam olarak vurulmadan bir saat kadar önce binayı resmediyor.’ İfadelerini kullandı.

‘AİLECEK TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUZ’

Rafif’in resmini bitirmesine zamanı bile olmadığını söyleyen amca , ‘Rafif aynı şekilde, bu çiziminde Türk bayrağı ile bazı Arap ülkelerinin bayraklarına da yer vermiş. Ailecek Türkiye’yi çok seviyoruz. Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülke bayrakları. Bazı bayraklar ise yarıda kalmış. O sırada annesi ona 'Hadi kızım gel yemeğini ye sonra tamamlarsın çizimini' diyor. Ancak İsrail, yandaki binayı hedef alarak Rafif’in hayalini tamamlamasına izin vermedi’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal