Şehit Korgenaral Erbaş, FETÖ'cü Hainler İçin 'Vur Emri' Vermişti

Bitlis'te yaşanan helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın, hain FETÖ'cüler için 'vur emri' veren komutanların başında geldiği açıklandı. Ayrıca şehidimizin, ülkemizin en büyük silahlarından biri olan SİHA içinde büyük önem taşıdığı vurgulandı.

04.03.2021-21:58 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-21:58) Şehit Korgenaral Erbaş, FETÖ'cü Hainler İçin 'Vur Emri' Vermişti

Bu gece tüm ülkeyi yasa boğan bir haber alındı.. Bingöl'den yola çıkan ve içerisinde evlatlarımızı taşıyan askeri helikopter, kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra düştü. . Gerçekleşen kaza sonrası 10 askerimiz öldü, 3 askerimiz yaralı şekilde hastaneye kaldırıldı. İlk müdahale olay yerine gelen vatandaşlar ve görevliler tarafından gerçekleştirildi. Kazanın ardından kısa bir süre sonra bir detay daha öğrenildi. Şehit olan askerlerin arasında 15 Temmuz gecesi FETÖ üyesi hainlere direnen ve askerlerine vur emrini veren bir komutan da vardı. Haberlere göre bu komutan Korgeneral Osman Erbaş'dı.

SİHA'LARDA BÜYÜK PAY SAHİBİ

Darbeciler hakkında 'vur emri' veren Korgeneral Osman Erbaş'ın bu devlet için yaptıkları yalnızca bununla sınırlı değildi. Bugün ülkemizin en büyük silahlarından biri olan ve yarınlarımızı güvence altına alan SİHA'ların üretimi ve gelişiminde de büyük pay sahibiydi.

Konu ile ilgili Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Şehit Osman Paşamız ile 2010'da Doğubayazıt'ta Tugay Komutanıyken tanışmıştım. Mini İHA'larımızı operasyonlarda kullanacak personele eğitim vermek üzere davet etmişti. O dönemde doğudaki sınır karakollarını teker teker kendisiyle gezmiştik. Kalender, babacan, alçak gönüllü, herkesin ve tüm Mehmetçiğin sevdiği kahraman bir Komutanımızdı.

Yıllar içinde dostluğumuz hiç bitmedi. Milli S/İHA sistemlerimizin gelişiminde çok büyük desteği oldu. Ülkemizin dünyada S/İHA'ların kullanımında bu noktaya gelmesinde rolü çok büyüktü. En son TEKNOFEST ziyaretinde yüz yüze görüşüp alanı beraber gezmiştik. Gençlerin projelerini görüp ülkemiz adına çok mutlu olmuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal