Şehirden köye göç devlet yardımı nereye başvurulur? Köye dönüş projesi 2022 nereye başvurulur, destek ödemeleri ne kadar?

Şehirden köye göç durumları söz konusu olduğunda devlet başvuru yapan kişilere bir destek yardımı sağlıyor. Köye dönüş projesi kapsamında yapılan bu yardımların ne kadar olduğu ve başvuruların nereye yapılacağı merak ediliyor. Peki, şehirden köye göç devlet yardımı için nereye başvurulur? Köye dönüş projesi 2022 nereye başvurulur, destek ödemeleri ne kadar? İşte devlet desteği ile ilgili tüm bilinmesi gereken detaylar.

19.04.2022-00:50 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-09:17) Şehirden köye göç devlet yardımı nereye başvurulur? Köye dönüş projesi 2022 nereye başvurulur, destek ödemeleri ne kadar?

Devlet, büyükşehirde yaşayan fakat köye dönüş yapma kararı alan kişilere köye dönüş desteği sağlıyor. Şehirden memlekete göç desteği adı altında verilen bu yardımda faydalanmak isteyen vatandaşlar ise sürecin nasıl ilerlediğini araştırıyor.

Memlekete dönüş için gerçekleştirilen yardımlarda başvuru yapan kişilere nakliye kamyonu araçları tahsis edilir ve bu nakliye kamyonu ödemeleri ise dernek ve vakıflar tarafından nakit olarak karşılanır. Gidilecek yolun mesafesine göre belirlenen miktar ise 1500-2000 TL arasında değişir. Büyükşehirde yaşayan ve köyüne geri dönmek isteyen kişilerin faydalanabilecekleri bu proje için de Belediye Başkanlıklarına müracaat edilir.

Köye dönüş projesi 2022 nereye başvurulur

Şehirden köye göç devlet yardımı nereye başvurulur?

Şehirden köye göç kapsamında vatandaşlar, bağlı bulundukları belediyelere giderek projeden faydalanmak istediklerini talep ederler ve başvurularını gerçekleştirebilirler. 'Belediye Nakliye Yardımı' adı altında sunulan nakliye kamyonları km mesafesi hesaplanır ve bu bedeli belediyeden taşıma bedeli olarak kendisi tahsil eder. Nakliye şirketleri, yakında olan iller için 3000-4000 TL, uzak mesafelere ise 6000-8000 TL gibi bir rakam ister.

Köye dönüş projesinde başvurular, her yıl 1 Ocak ile 31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilir ve başvuru dilekçesi İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine verilir. Devlet tarafından verilen taşınma yardımındaki asıl amaç ise şehirde kiracı olarak yaşayan ve kentsel dönüşüm çerçevesinde bu kiracıların herhangi bir mağduriyet yaşamamasıdır. Bu kapsamda devlet kişilerin kira ve taşınma masrafları karşılar.

Söz konusu destekten faydalanmak isteyenler ilk olarak en yakın Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne bir dilekçe sunarlar.

Köye dönüş projesi 2022 nereye başvurulur

Köye dönüş projesinden yararlanmak için gerekli şartlar

Şehirden köye göç projesinden yararlanmak için kişinin herhangi bir yerde sosyal güvenceli olarak çalışmaması gerekiyor. Başvuru yapıldıktan sonra kişi, 3 yıl boyunca aldığı hayvanları satmaması ya da aldığı desteğinden aldığı ürünleri de elinde tutması gerekiyor.

İlk defa ev satın alacak olan kişiler, banka kredilerinin haricinde devletten de hibe desteği alabiliyor. 42 bin TL olarak belirlenen destekten faydalanabilmek için de bazı şartların yerine getirilmesi şartı bulunuyor.

Köye dönüş destek ödemeleri ne kadar?

Proje kapsamında küçükbaş, koyun, keçi alabilmek için devlet 30 bin TL, Tavuk çiftliği, hindi, kaz, ördek için köye dönmek isteyenlere kredi imkanı, diğer kümes hayvanı yetiştiriciliğine de 30 bin TL köye dönüş kredisi veriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal