En hafif ve en doğal şekerli lezzetlerden biri olan bu tarifi isterseniz bir beş çayına ya da kahvaltınızıda şekerli bir lezzet olarak kullanabilirsiniz.
HAMUR MALZEMESİ
HAMURUN ÜZERİ
NASIL YAPILIR
Önce Un, irmik, tereyağı ve şekeri bir kaba koyarak mikser yardımıyla iyice çırpın. Kum gibi olunca sirkeyi ve azar azar suyu ilave edin. Ardından hamur toparlandığı anda streçleyip 15 dakika kadar buzlukta bekletin. Bu sırada şeftalileri kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Sonra şeker ve nişastayla bir kapta karıştırın. Hamuru dolaptan çıkartıp 2 yağlı kağıdın arasına koyup pizza hamuru inceliğinde yuvarlak şekilde açın. Hamurun dış çevresinde 2 parmak kadar boşluk bırakarak orta yerine şeftalileri dizin ve kenarlarından pizza hamuru gibi kapatın. 180°C ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Bu lezzeti soğumadan, sıcakken ve çıtırlığını kaybetmeden hemen servis edin. Afiyet olsun...