Şeftali kebabı tarifi : en güzel ve lezzetli şeftali kebabı nasıl yapılır? Şeftali kebabı malzemeleri ve pratik tarifi

MasterChef’teki dikkat çekici tariflerden şeftali kebabının tarifini öğrenmek isteyenler arama motorlarına ‘’en güzel ve lezzetli şeftali kebabı nasıl yapılır?’’ sorusunu yazıyor. İşte Şeftali kebabı malzemeleri ve pratik tarifi...

28.04.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-12:20) Şeftali kebabı tarifi : en güzel ve lezzetli şeftali kebabı nasıl yapılır? Şeftali kebabı malzemeleri ve pratik tarifi

MasterChef yarışma programında dikkatleri üzerine çeken şeftali kebabının tarifi bir çok insanın merak ettiği konular arasında yer alıyor. Sunumu, içeriği ve lezzeti ile MasterChef’te herkesin büyük beğenisini kazanan şeftali kebabının tarifini ve gereken malzemelerini öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden araştırmalarını hızlandırdı.

En güzel ve lezzetli şeftali kebabı nasıl yapılır?

Son günlerin merak edilen yemeklerinden şeftalı kebabının malzemeleri ve tarifi şu şekilde:

şeftali kebabı

Malzemeleri

1 adet kuzu gömleği

500 gr kıyma

1 adet soğan

3 tutam maydanoz

Tuz, karabiber, kimyon

Tarifi

500 gr’lık bir kıyma bir kaba ince doğranmış bir adet soğan ve üç adet maydanoz ile beraber konur. Sonrasında üzerine tuz ve baharatlar ilave edilerek iyice yoğurulur. Kuzu gömleğinin 15 dakika ılık suda bekletilmesi işlemi de bu sırada yapılmalıdır.

Hazırlanan kıymalı karışımdan ufak parçalar alınarak oval şekli verilir. Kuzu gömleği ise bu parçaları bir kez saracak boyutta kesilir ve köfteler kuzu gömleği parçalarıyla sarılır.

Hazırlanan şeftali kebabı önceden ısıtılmış 180 derecelik bir fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Üzeri kızarınca fırından çıkarılan şeftali kebabı sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal