Sedef Hastaları Temizlik Yaparken Dikkat

Eğer sedef hastasıysanız evinizde temizlik yaparken kullandığınız temizlik malzemeleri ellerde kaşıntı ve kırmızı renkte kabuk oluşumuna neden olabilir. Bunu için kullandığınız ürünlere dikkat etmeniz gerekir. İşte detaylar...

17.06.2020-09:55 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-10:59) Sedef Hastaları Temizlik Yaparken Dikkat

Temizlikte kullanılan ürünler kimyasal madde içerir. Bu malzemeleri çıplak elle kullanmanız derinizde istenmeyen hatta sizi rahatsız edebilecek kaşıntı veya kızarıklıklara sebep olabilir. Uzmanlar, sedef hastalarının ciltlerini kurutacak ürün ve temizleyicileri kullanmamaları gerektiklerini belirtti.

TEMİZLİK YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Temizlik malzemeleri ile temas edildiğinde ellerde kuruluk olur. Bu kuruluk özellikle sedef hastalarının ellerinde lezyonların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu yüzde temizlik yaparken kullanılan ürünlere dikkat etmek gerekmektedir. Daha çok doğal malzemeler kullanılarak temizlik yapılmalıdır.

Aynı zamanda giyindiğiniz kıyafetlerin bu kaşıntının geçmemesine neden olabilir. Dolayısıyla giyindiğiniz kıyafetlerin çok dar ya da terleten bir kumaş yapısına sahip olmamasına özen göstermelisiniz. Rahat edebilecek genişlikte kıyafet tercihi yapmak sizi iyi hissettirecektir. Özellikle kıyafet seçimlerinizde kumaşın nefes alma özeliğinin olmasına dikkat etmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal