Seçime 1 haftadan az kaldı: Altılı Masa ortakları halen toplanamadı

14 Mayıs seçimlerinde beklenenin altında bir oy oranı alan Millet İttifakı’nın ortaklarının seçime 1 haftadan az bir süre kalmasına rağmen halen bir araya gelmemesi dikkat çekti.

22.05.2023-11:49 - (Son Güncelleme: 22.05.2023-17:26)

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu öncesi Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın hazırlıkları son aşamaya geldi. Ancak Millet İttifakı’nı oluşturan Altılı Masa’nın 14 Mayıs seçimlerinden bu yana halen bir araya gelmemesi kafaları karıştırdı.

Altılı Masa ortakları halen toplanamadı

Haber 7’nin paylaştığına göre; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6 gün sessizliğe gömülürken, CHP'den 3 vekil koparan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise şırdancıda ortaya çıktı. Son olarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Anayasa değişikliği konusunda Cumhur İttifakı ile çalışabiliriz" çıkışı şok etkisine neden oldu.

Altılı Masa

Davutoğlu’ndan toplantı paylaşımı

14 Mayıs yenilgisinden yalnızca 2 gün sonra Twitter hesabı üzerinden vekilleriyle fotoğraf paylaşan Davutoğlu, "İlk grup toplantımız" ifadelerini kullandı.

CHP seçmeninin büyük tepkisi üzerine Davutoğlu paylaşımını silmek zorunda kaldı.

Motivasyonlarını kaybettiler iddiası

Kılıçdaroğlu sayesinde Meclis'te 3 koltuk kapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ise önceki gün bir şırdancıda fotoğrafı ortaya çıktı.

Uysal'ın burada 3 vekiliyle kutlama yaptığı öne sürüldü. Hezimetin ardından 6 gün boyunca sessizliğe gömülen Akşener de dikkatleri üzerine çekti.

Tepkiler üzerine önceki gün zoraki olarak bir basın açıklaması yapan ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajı veren Akşener'in 6 günlük sessizliği, 2-6 Mart krizine ilişkin örtülü bir mesaj olarak değerlendirildi.

Babacan’dan Cumhur İttifakı çıkışı

Millet İttifakı üyelerinden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki gün katıldığı bir canlı yayında anayasa değişikliğine ilişkin Millet İttifakı adına çarpıcı sözler sarf eden Babacan, "Cumhur İttifakı herhangi bir noktada anayasa değişikliğiyle alakalı gelin beraber çalışalım derse, çalışmaya hazırız. Biz onlara da gelin beraber çalışalım deriz" ifadeleriyle yeni bir senaryoyu gündeme getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal