Seçim sonuçları açıkladı: İLK ZAMLAR PEŞ PEŞE GELDİ! İlk o ürünlere zam geldi

Tüm seçim sonuçları açıklandıktan sonra gece yarısı ilk zam haberi geldi. Sonuçların açıklanmasıyla 00.00’dan sonra ilk zam duyuruldu.

01.04.2024-10:15 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-14:37) Seçim sonuçları açıkladı: İLK ZAMLAR PEŞ PEŞE GELDİ! İlk o ürünlere zam geldi

31 Mart 2024 yerel seçimlerin heyecanı dün itibariyle geride kaldı. Vatandaşlar tüm gece boyunca seçim sonuçlarını takip etmeye devam ederken, uzmanlar da yeni bir dönemin başladığına yönelik açıklamaları peş peşe duyurdu. Birçok uzman, seçimlerden sonra enflasyon artışının beraberinde geleceğini, ürün ve hizmetlerde zamlı fiyatların devreye gireceğinin altını çizdi. Seçim sonuçlarının tümünün açıklanmasına dakikalar kala ise ilk zam haberi paylaşıldı. 1 Nisan 2024 Pazartesi gününün ilk saatlerinde Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı sosyal medya hesabından zamlı fiyatları paylaştı. 

Yeni dönemin ilk zammı tekel bayilerinden geldi

Seçim heyecanını geride bıraktığımız yeni dönemin ilk gününde, canlı fiyatlar tek tek duyurulmaya başlandı. Geçtiğimiz günler içerisinde alkol ve sigara grubuna zam yapılacağı iddiaları doğrulanmıştı. İlk zam ise Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı olan Erol Dündar tarafından paylaşıldı. X sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile Saki rakı grubunda %5’lik bir zammın 1 Nisan itibariyle devreye gireceğini aktardı. Paylaşılan bu zam haberi ise seçim sonrasında peş peşe duyulacak zam haberlerinin ilk hareketi olarak yorumlandı.

Seçim sonuçları açıkladı: İLK ZAMLAR PEŞ PEŞE GELDİ! İlk o ürünlere zam geldi

Zam döneminde ilk hareket görüldü

Pek çok uzman özellikle yerel seçimlerden sonra enflasyon oranlarında artışın yaşanacağını, bununla beraberde ürün ve hizmetlere zam geleceğini aktarıyordu. Uzmanların altını çizdiği uyarıların ise ilk cevabı geldi. Maliyetlerin gün geçtikçe arttığı bu dönemler içerisinde ilk zam alkole geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği başkanının resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Saki Rakı grubuna %5’lik bir zammın yapıldığı aktarıldı. Böylelikle yeni dönemin ilk zammı duyurulmuş oldu.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal