Seçim sonrası dolar tahmini Selçuk Geçer’den geldi! Dolar için net rakam belli oldu

Son günler içerisinde dolar piyasasındaki hareketlilik devam ederken, Selçuk Geçer önemli bir tahminde bulundu. Seçim sonrası doların gerçek değerine ulaşacağını belirten ekonomist Selçuk Geçer: “1 doların 60 TL olmasına hazırlıklı olun.” dedi.

14.03.2024-16:56 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-16:56) Seçim sonrası dolar tahmini Selçuk Geçer’den geldi! Dolar için net rakam belli oldu

Son günler içerisinde piyasada süren hareketlilik gün geçtikçe artış yaşarken, ünlü ekonomist Selçuk geçer önemli bir açıklamada bulundu.  Yapmış olduğu tahminlerle birçok vatandaşın dikkatini çeken ekonomist Geçer, doların gerçek değerinin seçimden sonra belli olacağının altını çizdi. Hızla yükselişte olan Dolar piyasasının seçimden sonra daha da hareketleneceğini aktaran Geçer, 60 TL’ye kadar yükseliş beklediğini aktardı.

Selçuk Geçer dolar 60 TL olacak dedi

"Dolar 60 TL’ye dayanacak" dedi

Hafta içerisinde bir çok piyasa açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Selçuk Geçer, yeni bir açıklamada daha bulundu. Son dakika açıklamasıyla doların seçimden sonraki fiyatına dikkat çekti. Güncel olarak doların 32 TL’nin üzerine çıktığının altını çizen Selçuk Geçer, bu durumun gayet normal olduğunu dövizin ilerleyen tarihlerde daha da değerleneceği aktardı. 

“Şu anda güncel olarak döviz kuru baskılamaya devam ediliyor. Ancak seçimden sonra bir devülasyon etkisi söz konusu olacak. Bu sebeple 1  dolar 60 TL - 50 TL seviyelerine kadar yükseliş gösterecek. Devülasyon etkisiyle karşı karşıya kalacağımız bu fiyatlar aslında gerçeğin ta kendisi. Bugün dolar seviyesi 50 TL’yken yarın ya da bir sonraki gün 60 TL’ye kadar ulaşacak. Enflasyon ve diğer gelişmelerle bağlantılı olarak kur daha da hareketlenecek. 30 TL’den 60 TL’ye geldiği zaman büyük devülasyonun etkisini göreceğiz.” sözlerini dile getirdi.

Dolara yatırım yapmış olan vatandaşların kesinlikle doları bozdurmaması gerektiğinin altına çizen ekonomist Selçuk Geçer; dolar, Euro, Altın gibi piyasaların seçimden sonra çok daha fazla hareketleneceğini aktardı. Güncel fiyatın 2 katına dolar alım – satım yapılacağını paylaştı.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal