Seçim sona ermeden harekete geçtiler: CHP ve DEM’li adaylar seçim yasaklarını deldi

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde bugün seçim heyecanı vardı. Milyonlarca insan sandık başına giderek oy kullandı. CHP'li ve DEM'li adaylar seçim yasaklarını delerek vatandaşlara peş peşe mesaj atarak oy kullanmaya davet etti.

31.03.2024-17:27 - (Son Güncelleme: 31.03.2024-17:32) Seçim sona ermeden harekete geçtiler: CHP ve DEM’li adaylar seçim yasaklarını deldi

Milyonlarca kişi bugün oy kullanmak için sandıklara akın etti. İstanbul’da katılımın düşük olduğu ilçelerde CHP ve DEM Parti seçim yasaklarını delerek, vatandaşlara mesaj attı. 

CHP ve DEM yasağı deldi

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı seçim takvimine göre 30 Mart 18:00 itibariyle propaganda serbestliği sona erdi. Buna göre seçime katılan parti ve adayların elektronik posta adreslerine mesaj gönderilmesi, sabit telefonlara sesli, görüntülü veya yazılı iletilerle propaganda yapması yasaklandı.

CHP seçim yasağını deldi

Ancak bu yasağı CHP ve DEM seçimin bitmesine saatler kala deldi. Küçükçekmece ve İzmit Belediyeleri'nin mevcut CHP'li başkanları, sandıkların kapanmasına dakikalar kala seçim yasaklarını delerek vatandaşlara kısa mesaj gönderdi. Kemal Çebi adına gönderilen mesajda vatandaşlar sandığa oy kullanmaya davet edildi.

DEM seçim yasağını deldi

Diyarbakır'da seçime katılımın düşük olduğunun görülmesinin ardından DEM'li adaylar da seçim yasaklarını deldi. CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti teşkilatları, seçmenleri sandığa götürmek için peş peşe SMS atmaya başladı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal