Seçim öncesi borsada son durum ne? işte beklentiler ve çarpıcı analizler…

Seçim heyecanı ülke genelinde artarken, piyasalarda da hareketlilik gözlemleniyor. Seçim sonuçlarının ekonomik politikalara etkisi ve piyasalardaki beklentiler, yatırımcılar ve uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor. Seçim öncesi son haftaya girilirken, piyasalarda nelerin beklendiği merak konusu oldu. Uzmanlar, mevcut ekonomi politikalarının korunması durumunda, seçim sonrasında piyasalarda olumlu bir havanın hakim olabileceğini belirtiyorlar.

25.03.2024-14:47 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-14:47) Seçim öncesi borsada son durum ne? işte beklentiler ve çarpıcı analizler…

Yurt içi ve yurt dışında yoğun veri akışının beklendiği seçim öncesi son haftada piyasalarda neler yaşanacağı merak konusu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, bu kritik dönemde piyasalardaki beklentileri değerlendirdi. Seçim haftasının önemine vurgu yapan Sarı, özellikle yurt içinde gündemin seçim olduğunu belirtti. Seçim sonuçlarının piyasalar üzerindeki etkisinin yakından takip edileceğini ifade eden Sarı, bu sürecin piyasalarda belirsizliklere ve dalgalanmalara neden olabileceğini dile getirdi.

Global piyasalarda ise ABD'den gelecek olan büyüme rakamlarının ve Fed Başkanı Powell'ın yapacağı toplantının önemine dikkat çeken Sarı, bu verilerin ve açıklamaların piyasalarda oynaklığı artırabileceğini söyledi. Özellikle, ABD ekonomisine ilişkin verilerin ve Fed'in politika duruşuna ilişkin açıklamaların, küresel piyasaların genel seyri üzerinde belirleyici olabileceğini vurguladı. Seçim öncesi son haftada piyasalarda belirsizliklerin ve volatilitenin artabileceğini öngören Sarı, yatırımcıların bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda, seçim sonuçlarına ve açıklanacak olan verilere duyarlılık gösteren piyasalarda, ani fiyat hareketlerinin yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

Sonuç olarak, seçim öncesi son haftada piyasalarda dikkatle izlenecek olan gelişmeler, yatırımcıların ve iş dünyasının kararlarını etkileyebilir. Belirsizliklerin ve dalgalanmaların yaşandığı bu dönemde, uzmanların değerlendirmeleri ve piyasa takibi önem kazanıyor.


Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, piyasalardaki son gelişmeleri değerlendirdi

Sarı, seçim öncesi ve sonrası beklentilerini paylaştı. Şu an itibariyle borsada seçimle ilgili bir telaşın olmadığına dikkat çeken Sarı, özellikle seçim sonrası mevcut ekonomi politikalarının istikrarlı bir şekilde uygulanıp uygulanmayacağının piyasaların gündeminde olacağını vurguladı. Merkez Bankası'nın son dönemde aldığı 500 baz puanlık faiz artırım kararının ekonomi politikalarında kararlılık gösterdiğini belirten Sarı, bu kararın yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek ve para politikasındaki sıkılaşmayı vurgulamak adına önemli olduğunu ifade etti. Merkez Bankası'nın piyasalara verdiği güvenin altını çizen Sarı, bu durumun yatırımcılar üzerinde olumlu bir etki yarattığını söyledi.

Teknik açıdan borsada önümüzdeki 2-3 aylık süreçte dolar bazında 260-300 dolar bandı aralığında yatay bir seyir öngördüğünü belirten Sarı, orta ve uzun vadede ise borsada pozitif bir havanın hakim olacağını dile getirdi. Yeniden yükselişler için endeksin 9 bin 200 puan üzerinde kapanışlar yapması gerektiğini vurgulayan Sarı, düşüşlerde ise 8 bin 700 puanın kritik bir destek noktası olduğunu ifade etti. Borsanın 8 bin 100-8 bin 200 puan aralığına kadar düşmesi durumunda ise daha güçlü bir yükseliş beklendiğini belirten Sarı, yatırımcıların bu dönemde sabırlı olması gerektiğini vurguladı.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal