Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Seçim İttifakı Süresi Bitiyor

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ilkleri arasında yer alan, siyasi partilerin ittifak kurarak seçime girebilmesi kanunu bitiş süresi geliyor.

05.05.2018-10:16 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-10:13) Seçim İttifakı Süresi Bitiyor

30 Nisan'da başlayan süreç yarın sona erecek. İttifak yaparak, seçime katılma kararı alan siyasi partiler, yarın saat 17.00'ye kadar genel başkanların imzalarını ihtiva eden ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kuruluna teslim etmek zorunda. Bu kapsamda ilk protokol Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden geldi.

SEÇİM İTTİFAKI İÇİN YARIN SON GÜN

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) ilan ettiği seçim takvimine göre, ittifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partilerin, genel başkanlarının imzalarını içeren ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etmeleri için süreç 30 Nisan'da başlamıştı

Bu kapsamda ilk başvuru Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden gelmişti. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, 5 maddelik protokolü dün Yüksek Seçim Kuruluna sundu.

İttifak yaparak seçime girme kararı alan diğer partilerin ise yarın (6 Mayıs 2018 Pazar) saat 17.00'ye kadar ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etmesi gerekiyor. Belirlenen bu tarih ve saatten sonra ittifaka yeni bir siyasi parti dahil edilmesi mümkün olmayacak.

DEĞİŞİKLİK YAPABİLECEKLER

İttifak yaparak seçime katılma kararı alan siyasi partiler, aday listelerinin teslim edilmesi amacıyla seçim takviminde ilan edilen süre baz alınarak, 19 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar aynı usulle ittifak protokolünde değişiklik yapabilme imkanı bulabilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;