Seçil Erzan davasında şok gelişme: “Bu tehditlerle yaşayamıyorum!”

Ünlü iş dünyası ve Galatasaray camiasının güçlü isimlerinin de içinde olduğu Seçil Erzan'ın dolandırıcılık davası devam ederken, dava dosyasına giren yeni bir bilirkişi raporunda önemli gelişmelere neden oldu. Dosyada yer alan bilirkişi raporunda, Seçil Erzan ve futbolcu Arda Turan arasında geçen konuşmaların detayları ortaya çıktı.

25.01.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-14:24)

2 Ocak tarihinde gerçekleşen Seçil Erzan davasının 2. duruşması sonrasında, dosyaya açıklık yeni bilirkişi raporları, davaya yeni bir boyut kazandırdı. Davanın sanıklarından biri olan Seçil Erzan'ın hapis istemi 77 yıldan 252 yıla çıkmıştı. Özel belgede sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından yargılanan Erzan’ın Turan ile yazışmaları dikkat çekti.

“Seçil bana bunu nasıl yaparsın?”

Bilirkişi raporunda yeni mesajlar ortaya çıktı. Dava dosyası dahilinde Seçil Erzan ve Arda Turan'ın mesajları ortaya çıktı. İşte raporda geçen o mesajlar: 

Arda Turan: "Seçil'cim ne yaptın, bunu bana Nasıl yaparsın, senin için gittim borçlar istedim, sözler verdim hiçbirini tutamıyorum. İnsanların gözünde ne hale düştüm. Ben yarın insanların maaşlarını nasıl ödeyeceğim" 

Seçil Erzan: "Çok mahcubum" 

Arda Turan: "Ne yapacağım Seçil, yarın gideyim sorayım tefeciye falan. Faktoring. Sinir hastası oldum bir çare söyle. Yarın kaçta dediler, ne diyorlar?".

Seçil Erzan: "Yarın ödeme alacağız. Normal şartlarda olması yüzde 100 olan bir şey geçen hafta sistemi kapattıkları için vadeyi tutturamıyorlar".

Arda Turan: "15 gündür oyalanıyorum, şu anda bir hafta daha. 5 kişiye söz vermiştim ödeme yapacağım diye"

77 yıldan 252 yıla kadar hapis istemi.

"İpini keseceğim senin!”

Seçil Erzan 7 Nisan 2023 tarihinde Metin Taş isimli kişiyle olan mesajları da ortaya çıktı. Erzan, Taş’ın  "Günaydın Seçil, Pelit'e geçip seni bekliyorum" mesajına "Bankanın oralarda durma Metin" cevabı verdiği görüldü. Bu mesajların ardından Metin Taş'ın Erzan ile olan mesajlarını sildiği bilgisi kayıtlara geçti.

Bir diğer görüşme de Seçil Erzan ve kuzeni Tanın Yılmaz arasında gerçekleşti. Yılmaz ve Erzan arasındaki mesajlar da şu şekilde: 

Erzan: "(Para istediği için)Tanın işine gücüne bak, kredi cumaya yetişmedi ama yarın, yarın olmazsa salı mutlaka yetişecek ben biliyorum" 

Erzan: "Moji arıyor 'gerekeni yapacağız' diyor, ben bu tehditlerle yaşayamıyorum" 

Yılmaz: "Napıyorsun? Moji beni arıyor ki önce benim işimi halledecek vb. Sakinleştirmeye çalışıyorum. Moji'nin işini halledebilecek misin?" 

Erzan: "Bağırıp duruyor Tanın, bana deli gibi bağırıyor, 'İpini keseceğim senin. Benim işimi halledeceksin kaçıyorsun, gidiyorsun' diyor. Halledeceğim. Bugün ne gelirse herkesin işini halledeceğim" 

Seçil Erzan’ın sağ kolu Nazlı Can

Seçil Erzan’ın kara kutusu olduğu, paraları taşıyan kişi olarak kayıda geçen Nazlı Can’ın da telefon kayıtlarına ulaşıldı. Can, ‘Tahir Dayı’ ismiyle kayıtlı kişiye "Dayıcığım hayırlı bayramlar. Olayları az çok duymuşsunuzdur. Olay çok büyük bizi de bir sürü yalanla kandırmış. İnşallah sonra detaylı konuşuruz, merak etmeyin beni ama dua edin." mesajı attığı ortaya çıktı.

Nazlı Can’ın bir diğer mesajı ise rehberinde “Canımm” olarak kayıtlı kişiye attığı şu mesaj oldu:

"Nuri bana en iyi avukatı bulsun, bankacılık kanunundan anlayan en iyi ceza avukatı. Avukat bulman şart. Candaş ne durumda, dışarıda neler oluyor ? Anneme yurt dışında olduğumu söyleyin."

Yeni rapor eklendi

Bankanın güvenlik kameralarına yapılan detaylı incelemede dava ile ilgili yeni bir rapor ortaya çıktı. Dava dosyasına eklenen raporda şu ifadelere yer verildi:

"Bankadan elde edilen ve raporun (a) bölümünde özellikleri yazılı dijital materyallere ait imaj export verilerinin incelenmesinde, DVR cihazlarından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce alınan export diskleri ve log kayıtları üzerinde yapılan incelemede, silinmiş veri tespiti mümkün olmamıştır."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal