Sebze ve meyve fiyatları düşüyor mu? İşte sebze ve meyve fiyatlarının düşeceği o tarih...

Sebze ve meyve fiyatlarında görülen aşırı pahalılık son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Üreticiyle market fiyat makası bir türlü kapanmıyor ve bunun sonuçlarını da tüketici çekiyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)’nden alınan verilere göre ise sadece Nisan ayında sebze ve meyve üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasında 5.5 kata varan farkın olduğu ortaya çıktı. Ardından sebze ve meyve fiyatlarının düşeceği o tarih açıklandı.

03.05.2022-15:19 - (Son Güncelleme: 03.05.2022-17:28) Sebze ve meyve fiyatları düşüyor mu? İşte sebze ve meyve fiyatlarının düşeceği o tarih...

Son zamanların en çok konuşulan ve şikayet edilen konuları arasında olan sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artışın düşeceği konuşuluyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)’nin verilerine göre ise sadece nisan ayında sebze ve meyve üretici fiyatlarıyla market fiyatları arasında 5.5 kata varan farkın olduğu ortaya çıktı.

Nisan ayında elma 5.5 kat, salatalık 5 kat, kabak 3.8 kat, karnabahar ve pırasa 3.7 kat, yeşil mercimek 3.5 kat, patlıcan ve nohut 3.4 kat, kırmızı mercimek, kuru fasulye ve kuru incir ise 3.3 kat fazla fiyatla tüketiciye sunuldu.

Dalında 2 lira olan elma marketlerde 11 TL’ye, 3.2 lira olan salatalık 16.10 TL’ye, 3.80 lira olan kabak 14.20 TL’ye, 3.10 lira olan karnabahar ise 11.60 TL’ye çıkarken 1 litre süt üreticiden 5.4 TL’ye alınırken marketlerde ise 14.1 TL’den satış gördü.

Sebze fiyatları ne zaman düşecek

Maliyetler de artış çok

Maliyetlerde yaşanan artışlar enflasyona yol açıyor. TÜİK verilerine göreyse gıda fiyatlarındaki yıllık artış %70’i aşıyor. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’da fiyat artışlarını şu şekilde yorumladı: “Bazı ürünlerde arz azlığı yaşanıyor. Gübre fiyatları Nisan ayında, Mart ayına göre düştü ama yıllık artış %200’ü geçti. Mazot maliyeti yükseldi. Besi yemi önceki aya göre %5.6 arttı. Süt yem paritesi 1’in altında yani 0.87. Üretici 1 kilo süt satarak 1 kilo yem alamıyor”.

Meyve fiyatları ne zaman düşecek

Sebze ve meyve fiyatları ne zaman düşecek?

Sebze ev meyve fiyatlarının ne zaman düşeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Havaların ısınmasıyla beraber tarla ürünlerinin piyasadaki arzının artması önümüzdeki dönemde tüketici fiyatlarına olumlu yansıyacağı düşünülüyor. 

Sebze ve meyve fiyatlarında şok karar! Fiyatları düşecek! İşte o tarih...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal