Seattle'da Bir Kişi Protestoculara Ateş Açtı: 1 Yaralı

ABD’de siyahi George Floyd’un polis şiddetine maruz kalarak yaşamını yitirmesi sonrası Seattle şehrinde yapılan gösterilerde bir kişi protestoculara ateş açtı.

08.06.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-14:11) Seattle'da Bir Kişi Protestoculara Ateş Açtı: 1 Yaralı

ABD’de siyahi George Floyd bir polis tarafından öldürülmüştü. Bunun üzerine ülke çapında düzenlenen gösteriler Seattle şehrine de sıçramıştı. Buradaki protestolarda bir kişi göstericilere ateş açtı.

ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde 49 yaşındaki siyahi George Floyd dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alınmak isterken bir polisin ensesine uzun süre bastırması neticesinde “Nefes alamıyorum” diye çırpınmıştı.

Hastaneye kaldırılan Floyd burada yaşamını yitirdi.

Daha sonra başlayan ırkçılık karşıtı gösteriler kısa zamanda ülke genelinde düzenlenmeye başlandı. Gösteriler 13’üncü gününde de sürüyor. Seattle şehrinde düzenlenen gösterilerden otomobilinden inen bir şahıs, protestoculara ateş açtı. Kolundan yaralanan 27 yaşındaki bir katılımcının durumunun iyi olduğu kaydedildi. Seattle Polisi’nden gelen açıklamada ise protestoculara ateş açan şahsın gözaltına alındığı ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal