Sayıştay, Ekrem İmamoğlu'nun Vakıflara Yardım Yapıldı İddiasını Bir Defa Daha Yalanladı

Sayıştay'dan CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına cevap: Denetim raporlarında İBB'nin STK'lara yardım yaptığına ilişkin değerlendirme yok.

18.06.2019-09:34 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-13:59)

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan canlı yayın tartışmasında Sayıştay raporu polemiği olmuştu. Mesele ile alakalı Sayıştay'dan açıklama yapıldı.

SAYIŞTAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Öne sürüldüğü gibi denetim raporlarında, İBB tarafından sivil toplum kuruluşlarına yardım yapıldığı ile alakalı değerlendirme bulunmuyor. İBB ve iştirakleri ile alakalı iddialar, kamu zararı ya da usulsüzlük unsurları taşımadığı için yargılamaya esas ayrı rapor düzenlenmemiştir."

Sayıştay'a ait olduğu öne sürülen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mali bilançoları ile alakalı olduğu bildirilen raporlar Yıldırım-İmamoğlu zirvesinde de gündeme geldi.

Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Sayıştay'ın raporu olduğunu öne sürdüğü belge üstünden çeşitli rakamlar verdi. Fakat bu hususta Sayıştay Başkanlığı'nın geçen ay yaptığı açıklama İmamoğlu'nun açıklamalarındaki iddiaları reddeder nitelikte.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal