Savunma Sanayisi Yerlileşmeye Devam Ediyor

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), fişek üretim kapasitesini üç katına çıkaran yeni fişek ürettim hattını, Türk sanayisinin olanaklarıyla ve ayrıca yarı maliyetle üstlendi. Yerli sanayi tercihi, kuruluşun çalışmalarının güvenli şekilde sürdürülmesi açısından da büyük önem taşıyor.

11.05.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-17:31) Savunma Sanayisi Yerlileşmeye Devam Ediyor

Son dönemlerde Coronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda ve önceliğinde cerrahi maske, hijyenik tulum ve solunum cihazı gibi ekipmanı gündemine alıp üretmeye başlarken, güvenlik güçlerinin operasyonel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalarına da yoğun şekilde devam ediyor.

Savunma sanayisinde silah, mühimmat, roket-patlayıcı ve kimyasal, makine ve malzeme grubunda faaliyet gösteren kurum, son olarak yerli ve milli fişek hattını Gazi Fişek Fabrikası'nda devreye aldı. Fabrikada böylece 13 farklı kalibrede 43 farklı tipte fişek üretilecek.

Dizayn ve tasarımı yerli kuruluşa ait olan üretim hattındaki tezgahların, imalat, montaj ve seri üretime geçilmesi 1,5 yılda tamamlandı. Kurulan üretim hattında başta Rus mühimmatları 7,62x54 (Bixi) ve 7,62x39 (Kalaşnikof) olmak üzere diğer NATO mühimmatları da üretilebilecek.

Yeni üretim hattıyla kurumun fişek üretim kapasitesi üç katına çıkacak. Eski üretim hattında 45 personelle yıllık 20 milyon fişek üretilirken yeni üretim hattında 14 personelle yıllık 60 milyon fişek üretilebilecek. Bununla birlikte kurumun maliyetleri aşağı çekme yönündeki çabaları için ciddi katkı sağlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal