Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir Altay Tankı’yla İlgili Çarpıtmalara Cevap Verdi

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) tarafından üretilen Türkiye'nin ilk milli havacılık motoru TEI-PD170'in Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) teslim töreni için Eskişehir’de bulunan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Altay Tankı’na dair son günlerde çıkan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

16.01.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 16.01.2020-17:33)

Geçtiğimiz günlerde savunma sanayi ile ilgili 17 alanda yapılan projelerin imzalanmasının ardından ilk milli ve yerli havacılık motoru TEI-PD170 için Eskişehir’deki törene katılan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Son dönemlerde Altay Tankı ile ilgili çıkan iddialara da açıklık getirdi. Bu meselenin milli bir mesele olduğunu belirten Demir konuya dair söylenen cümlelere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Demir açıklamasında, “Başta milletimiz, kurumlarımız ve devlet adamlarımız sağolsunlar bu milli konuda milli bir duruş sergiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Altay Tankı projesinde bazı katılımcıların sözlerinde durmamalarından dolayı oluşan bu belirsizliğin Savunma Sanayi ve kurumlarımızdan kaynaklanmadığının altını çizen Demir sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Mesela bir dış devlet daha önce söz verdiği bir konuda bir engel oluşturuyorsa, bu süreci uzatıyorsa burada o devletin çıkarttığı problemleri siyasi kazanç sağlamak amacıyla milli menfaatlere zarar verecek şekilde siyaset malzemesi yapmak en azından namuslu siyasetçilere yakışmayan bir şey.

Bunu bir siyaset namusu olarak, bir milli duruş olarak bekleriz. Ama bu milli duruşu gösterme kabiliyeti olanlar var olmayanlar var. Olmayanların kabiliyeti olmadığı için onlara söyleyecek fazla bir şeyimiz olmuyor tabi ki”

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal