Savcılık 4 kişinin yaralanmasına sebep olan pitbull cinsi köpeği silah saydı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 4 kişiye saldıran Pitbull cinsi köpek sahibi Umut Batuhan Y., 'olası kastla silahla yaralama' suçundan tutuklanmıştır. Diğer yandan savcılık tehlike teşkil eden köpeğin kısırlaştırılmadığını aktardı. İşte haberin detayları...

09.05.2022-15:16 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-15:16) Savcılık 4 kişinin yaralanmasına sebep olan pitbull cinsi köpeği silah saydı!

Olay Çankaya'nın Oran semtinde meydana geldi. Pitbull cinsi köpeğini tasmasız bir şekilde yaşadığı sitenin bahçesine salan Umut Batuhan Y., pitbull cinsi köpeğinin 4 apartman sakinine saldırmasının ardından 'olası kastla silahla yaralama' suçundan tutuklanmıştır. Pitbull cinsi köpeğin kendisine ait olmadığını ve yolda bulduğunu öne süren şüpheli, olayın ardından ifadesi alınan Umut Batuhan Y. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiştir. Savcılık, şüphelinin tutuklanması yönünde olan talebinde olayın gerçekleştiği yerin insanların güvenli olacak şekilde yaşayacağı bir bölge olduğunu belirtirken, tehlike arz eden köpeğin kısırlaştırılmadığı da vurgulanmıştır. 

Pitbull cinsi köpek silah sayıldı 

Gerçekleştirilen tutuklama talebinde ''Hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması' suçunun TCK 177. maddede düzenlendiğine işaret edilen yazıda, fiil nedeniyle bir kişinin yaralanmasının 'taksirle yaralama' suçunu oluşturacağı vurgulandı. Şüpheli Umut Batuhan Y.'nin tasmalı olarak sitenin içine soktuğu köpeği, tasmasız bir şekilde site önüne bırakmasını savcılık, "dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılıktan' ziyade, 'bilerek ve isteyerek' köpeğin başkalarına zarar verebileceğini düşünerek 'ne olursa olsun düşüncesiyle' kasıtlı bir şekilde hareket ettiğini göstermektedir" diye değerlendirdi. 'Olası kastla silahla yaralama' suçundan tutuklanan şüpheli hakkında verilen tutuklama kararında, 'silah deyiminden saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler anlaşılır'' hükmüne de değinildi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal