Savaş yayılıyor mu? Husilerin ABD, İngiltere ve İsrail'e dair çarpıcı duyuruları…

Yemen'deki çatışmalar, İran destekli Husilerin açıklamalarıyla bir kez daha uluslararası boyutta genişledi. Husi hareketi, Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu'nda ABD, İngiltere ve İsrail'e ait olduğunu iddia ettiği üç gemiyi hedef aldığını açıkladı.

08.04.2024-09:36 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-10:28) Savaş yayılıyor mu? Husilerin ABD, İngiltere ve İsrail'e dair çarpıcı duyuruları…

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, El-Mesire televizyonunda yaptığı bir konuşmada, İngiliz bir geminin Kızıldeniz'de füzelerle hedef alındığını ve tam isabetle vurulduğunu belirtti. Ardından, işgal altındaki Filistin limanlarına giden iki İsrail gemisinin de vurulduğunu aktardı. İlk geminin Hint Okyanusu'nda ve diğerinin Umman Denizi'nde balistik füzelerle hedef alındığı iddia edildi. Bu son gelişmeyle birlikte, çatışmaların Yemen'den çıkarak bölgesel deniz yollarına yayıldığına işaret ediliyor. Yahya Seri, Gazze'deki saldırılar durana kadar İsrail gemilerinin Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu'ndan geçişine izin vermeyeceklerini belirtti.


Bölge yakın izlemeye alınacak mı?

Ancak, İsrail'den henüz bu iddialara ilişkin bir yanıt gelmedi. Uluslararası toplum, bu son gelişmelerin bölgedeki gerginliği artırabileceği endişesiyle yakından takip ediyor. Husilerin açıklamaları, bölgedeki deniz trafiğini etkileme potansiyeline sahip ciddi bir tehdit oluşturuyor. Özellikle Hint Okyanusu ve Umman Denizi gibi stratejik öneme sahip su yollarında yaşanan bu tür olaylar, bölgesel ve uluslararası güvenliği tehdit edebilir.

Ulusal ve uluslararası yetkililer, bu gelişmelerin ardından bölgedeki durumu yakından izlemekte ve çatışmaların daha fazla genişlemesini engellemek için çabalarını sürdürmektedirler.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal