Savaş uçağı yere çakıldı: Çok sayıda ekip bölgeye geldi

ABD’nin Utah eyaletinde bir F-35 savaş uçağı, Hill Hava Kuvvetleri Üssü’nün pistine inerken yere çakıldı. Pilotun yaşanan kazadan sağ kurtulduğu ve tedbir amacıyla hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

20.10.2022-18:05 - (Son Güncelleme: 20.10.2022-18:05)

ABD’nin Utah eyaletinde eğitim uçuşu nedeniyle havalanan F-35 tipi savaş uçağı, Hill Hava Kuvvetleri Üssü’ne doğru inişe geçtiği sırada kontrolünü kaybederek pistin kuzey kesmine çakıldı. Acil durum ekipleri olay müdahale ederken, pilot acil fırlatma sistemini kullanarak kazadan kurtuldu. 

Savaş uçağı yere çakıldı

Hill Hava Kuvvetleri Üssü’nden yapılan açıklamada, dün yerel saatle 18.15’te yaşanan kazada pilotun hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedbir için yakındaki bir tıp merkezine götürüldüğü belirtildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

ABD F-35 uçağı düştü

Yaşanan olayla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Albay Craig Andrle, pilotun rutin bir eğitim görevinden Hill Hava Kuvvetleri Üssü'ne döndüğünü belirterek, "Pilotlar olarak hepimiz, yerdeki herhangi bir şeye verilen hasarı azaltmak için her fırsatı değerlendiriyoruz, bu yüzden pilotun fırlatmadan önce herhangi bir binadan veya yerdeki herhangi bir şeyden kaçınmak için elinden gelen çabayı gösterdiğini biliyorum" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal