Savaş devam ederken iki ülkeden yeni açıklamalar geliyor! Rusya'nın binlerce askeri öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov bir açıklama yayımladı ve Ukrayna’ya ait 81 askeri tesisin vurulduğunu belirtti. Aynı zamanda Ukrayna Savunma Bakanlığı da, “Savaşın başından bu yana 19 bin Rus askeri öldürüldü.” değerlendirmesinde bulundu.

08.04.2022-15:28 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-16:00)

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken, iki taraftan da savaşın gidişatına ve operasyonların son haline dair çarpıcı açıklamalar yapılıyor. Buna göre Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'yı da hedef alan çarpıcı sözler söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, hala yapılmaya devam edilen saldırılar esnasında çok ağır kayıplar olduğunu söyleyerek, Donetsk’te bulunan Pokrovsk, Slavyansk, Barvenkovo tren istasyonlarındaki yüksek hassasiyetli hava yoluyla gönderilen füzeler, Donbass'a gelen Ukrayna birliklerinin rezervlerini, silahlarını ve askeri teçhizatını imha ettiğini belirtti.

5 İHA havada vuruldu

Odessa'nın kuzeydoğusunda bulunan, Krasnoselka çevresindeki Bastion kıyı füze sisteminden gelen ve yüksek hassasiyete sahip olan füzeler, yabancı paralı askerlerin toplanma ve eğitim merkezi olan sahayı havaya uçurdu. Rus hava savunması, Staraya Zburyevka civarında 5 insansız hava aracını havada yakalayarak düşürdüklerini açıkladı.

Savaş devam ederken iki ülkeden yeni açıklamalar geliyor! Rusya'nın binlerce askeri öldürüldü

Yapılan açıklamalarda, “Rus füze ve havacılık birlikleri, 2 komuta noktası, Osa fırlatıcı, 3 MLRS, 9 kale ve Ukrayna askeri teçhizatının üzerine çalıştığı 59 alan dahil olacak şekilde Ukrayna'nın 81 askeri tesisini vurdu.” ifadeleri aktarıldı.

19 bin Rus askeri öldürüldü

Ukrayna Savunma Bakanlığı uyarınca yapılan açıklamada ise, savaşın başından bugüne kadar toplamda 19 bin Rus askerinin öldürüldüğünün altı çizilerek, “Savaşta 19 bin Rus askeri öldürüldü. 700 tank, bin 891 zırhlı askeri araç, 333 malzeme sistemi, 55 uçaksavar, 150 uçaksavar helikopter, bin 361 askeri ekipman, 7 bot, 25 özel askeri ekipman imha edildi.” açıklamaları yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal