19.01.2022-10:26 (Son Güncelleme:19.01.2022-12:14)


1

SEZEN AKSU'YA TEPKİ VEREN ÜNLÜLER

SEZEN AKSU'YA TEPKİ VEREN ÜNLÜLER

Minik Serçe lakabı ile anılan Sezen Aksu son çıkardığı şarkı ile eleştiri yağmuruna tutuldu.



2

Aksu'ya son olarak Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'da tepki gösterdi.



3

NİHAT HATİPOĞLU

NİHAT HATİPOĞLU

Sosyal meday hesabından tarışmaya neden olan şarkı sözleri hakkında açıklamalarda bulunan Hatipoğlu, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti;



4

"Hz. Adem meleklerin secde ettiği, Allah'ın bütün isim ve ilimleri öğrettiği bütün insanlığın babası, ilk insan ve ilk Peygamberdir. Hz. Havva da insanlığın annesidir. Hz.Adem ile Havva bütün dinlerin ve insanlığın ortak kutsalıdır Onlara yönelik her çirkin ifade sahibini küçültür ve her insanı da rahatsız eder. Etmelidir de. Dilerim bu hatadan dönülüp herkesi rahatlatacak bir açıklama yapılır. Ülkemiz zaten yeterince kutuplaştırılıyor. Din ve inanç tartışmalardan uzak tutulmalıdır'' şeklinde konuştu.



5

PROF. DR. HACI AHMET ÖZDEMİR

PROF. DR. HACI AHMET ÖZDEMİR

Şarkının gündeme gelmesinin ardından AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir; “Hz. Adem ilk insan, ata ve cennetten inmiş bir peygamberdir, Hz. Havva onun eşi ve beşerin büyükannesidir. Kasdettiğin “zelle” ise cehalet değildir. Ey Rabb'imiz! Biz, kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve merhamet etmezsen hüsrana uğrayanlardan oluruz. Dediler.” tweetini paylaştı.



6

MİLLİ BEKA HAREKETİ

MİLLİ BEKA HAREKETİ

Milli Beka Hareketi Başkanı Murat Şahin toplanma sebeplerini belirterek, "Bugün burada toplanmamızın sebebi, Sezen Aksu'nun yazmış olduğu bir şarkının içinde geçen Selam söyleyin o cahil Adem ile Havva'ya sözlerine tepki vermek. İnsanlığın atası olan İlk Peygamber Hz. Adem Aleyhisselama ve Hz. Havva Annemiz Aleyhisselama alenen aşağılanmasına karşılık bu Minik Cahile haddini bildirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki, biz buraya kimseyi tehdit etmeye gelmedik, biz buraya bu Milletin ve bu Ümmetin haklı sesi olmaya ve bu kalenin de İslam'ın son kalesi olduğunu dosta düşmana haykırmaya geldik" şeklinde konuştu.



7

MUSTAFA SANDAL

MUSTAFA SANDAL

"Sen otur oturduğun yerde gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim!.. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır. #sezenaksu" diyerek destek verdi.



8

GÜLBEN ERGEN

GÜLBEN ERGEN

''Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler ömrümün sonuna kadar Sezen aksu dinler, Sezen Aksu sözlerini okur, Sezen Aksu gibi insanları, hayvanları, doğayı sevmeyi deneyimlerdim. İyi ki varsın Sezen Aksu. Sezen Aksu, Türkiye'nin yüreğinin içidir'' şeklinde destek oldu.



9

"Seni seviyoruz Sezen Aksu. İyi ki varsın!" paylaşımı yaparak destek verdi.



10

FAZIL SAY

FAZIL SAY

"Sezen’in tabiki yanındayız. Her ne şarkısı sözü döktürdüyse iyi etmiş, içinden geldiği gibi yapsın sanatını, hatta, sözlerin devamını da yazsın, Oratoryosunu da besteleyelim. #sezenaksu #fazılsay" şekllinde destek verdi.



11

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr