Sarımsaklı yoğurdun yararları nelerdir? Kanser düşmanı sarımsaklı yoğurdun faydaları

Damak tadını bilenlerin tercih ettiği sarımsaklı yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. İnsanlar kanser düşmanı sarımsaklı yoğurdun faydalarını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Sarımsaklı yoğurdun yararları nelerdir? İşte konu hakkında merak edilenler...

24.06.2022-17:21 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-17:21) Sarımsaklı yoğurdun yararları nelerdir? Kanser düşmanı sarımsaklı yoğurdun faydaları

Geleneksel lezzetlerimizden birisi olan sarımsaklı yoğurdun insan vücüduna oldukça önemli pek çok faydası bulunuyor. Sarımsak ile yoğurdun kendine has yararları birleşince çok daha yararlı bir besin olacak sarımsaklı yoğurda dönüşüyor. Öyle ki sarımsaklı yoğurt yiyen kişiler kansere karşı daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip oluyor. Damak tadını bilenlerin tercih ettiği sarımsaklı yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. İnsanlar kanser düşmanı sarımsaklı yoğurdun faydalarını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Sarımsaklı yoğurdun yararları nelerdir?

Sarımsaklı yoğurdun yararları nelerdir?

Cancer Prevention Research (Kanser Önleme Araştırma) merkezi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma 7 yıl boyunca yapıldı. Yapılan bu uzun soluklu araştırmanın sonuçlarına göre haftada en az 2 defa çiğ sarımsak tüketen kişilerde akciğer kanserine yakalanma riski önemli ölçüde azalıyor. Sarımsak yiyen kişiler aynı zamanda kolon ve pankreas gibi kanserlere karşı da çok daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip oluyor.

Sarımsaklı yoğurt

Beslenme Uzmanı Madelyn Fernstrom ise günde en az 1 su bardağı yoğurt yemenin günlük kalsiyum ihtiyacının 3’te 1’ini karşılıyor görüşünde. Yoğurdun içerdiği yararlı bakteriler sayesinde kemik erimesi hastalığının önüne geçtiği ve kemik yoğunluğunu arttırdığı bilimsel olarak kanıtlandı. Ayrıca yapılan araştırmalara göre yoğurt yemek kolon duvarının daha güçlü kalmasını sağlıyor ve kolon duvarının tahriş edilmesiyle olan sorunları ortadan kaldırıyor.

Her ne kadar kötü bir ağız kokusu yaratsa da sarımsak yemenin faydaları kötü koku sorunu kat kat telafi ediyor. 2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre çiğ sarımsak yemek kolestrol düzeyini dengeliyor.

2013 yılındaki bir araştırma ise sarımsaktaki anti-enflamatuar maddelerinin pişirilen sarımsaklardan daha yüksek olduğunu ve insan sağlığını korumada pişmiş sarımsağa göre daha etkili olduğunu savunuyor. Aynı zamanda allisin adı verilen bir madde ise çiğ sarımsağın bağışıklık sistemini daha güçlendirmesini sağlıyor.

100 gram yoğurt ile bir kaç diş sarımsak tüketmeniz sizin de sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır. Bu iki besindeki düşük kalori ve yüksek proteinler diyet programı olanların da işine yarıyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal