Sarımsak sütle içilir mi, sarımsaklı süt ne işe yarar, kaç gün içilmeli? Astıma karşı savaşan sarımsaklı sütün faydaları

Ballı süt herkes tarafından biliniyorken en sağlıklı süt olan sarımsaklı süt çok az kişi tarafından biliniyor. Birçok şifası ve katkısı bulunan sarımsaklı süt, sarımsağın birçok kişi tarafından sevilmemesi insanların sarımsaklı sütü araştırmamasına neden oluyor.

24.03.2022-09:38 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-16:58) Sarımsak sütle içilir mi, sarımsaklı süt ne işe yarar, kaç gün içilmeli? Astıma karşı savaşan sarımsaklı sütün faydaları

Sarımsakla süt aklımıza yan yana gelmeyen ikililerden. Lakin süt ve sarımsak birlikte tüketildiğinde birçok şeyin devası olabiliyor. Sarımsaklı süt, bu iki ürünün ana malzeme olarak karıştırılmasıyla yapılır. Sarımsaklı süt doğal antibiyotiktir. Birçok soruna iyi gelir. Yapımı son derece basit olan sarımsaklı süt evde kolayca hazırlanabiliyor. Bu iki besinin kendi başına faydaları varken, birbirleriyle karıştırıldığında faydaları kat kat artıyor.

Sarımsaklı süt için gerekli malzemeler:

- 2 su bardağı süt

- 10 diş sarımsak

- 1 su bardağı su

- Bal 

Sarımsakların kabuklarını soyup ince şekilde kıyın. Sütü orta ateşte ısıtın ve içine kıyılmış sarımsakları ve suyu ilave edin. Karışım birkaç dakika karıştırın ve karışımı süzgeçten geçirerek sarımsakları ayıklayabilirsiniz. Kaynadığında içine balı ilave edin. Sarımsaklı sütünüz hazır. Sarımsaklı sütten doğru şekilde yararlanmak için her gün içmek en önemlisi.

Sarımsaklı süt ne işe yarar?

Sarımsaklı sütün faydaları

- Sarımsaklı süt öksürük krizlerine birebir iyi gelir. Boğazlar için birebirdir.

- Kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur.

- Sindirimi rahatlatır ve kabız problemine kesin çözümdür.

- On gün üst üste içerseniz sarımsaklı süt sizin akciğerinizdeki parazitleri ortalıktan kaldırır. 

- Kalp damar tıkanıklarına iyi gelir ve pıhtı oluşumunu durdurur.

- Astım ve nefes darlığı sarımsaklı sütün en büyük şifalarındandır. Nefes almada sıkıntı yaşayan insanlar sarımsaklı sütle kendilerini rahatlatabilirler. Gece içmeden yatmak her zaman daha iyidir ama her an içebilirsiniz. 

- Sarımsak metabolizmayı harekete geçirdiği için kilo vermeniz için çok yardımcı olur. Tek başına içerek kilo veremezsiniz ama bir kilo verme programının yanında büyük bir ilaçtır. 

- Eklem ağrıları çeken insanlar için bulunmaz nimet sarımsaklı süttür. Bacaklarda, kalçada ve diğer yerlerde oluşan eklem ağrılarını düzeltir.

- Yorgunluk ve uykusuzluğa iyi geldiğini de belirtmekte fayda var.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal