Sarı taksi terörü son bulmuyor, taksi sürücüsü yolcuların eşyalarını dışarı fırlattı!

Gün geçmiyor ki ülkemizde taksilerle insanlar sorun yaşamasın. Daha dün gündeme gelen İstanbul Fatih’te yaşanan olayda hastaneden çıkan yaşlı kadını hiçbir taksici arabasına almamış, yaşlı kadın zor anlar yaşamıştı. Vatandaşları sürekli mağdur eden sarı teröristler bu kez de Kağıthane’de bir skandala imza attı. Yoldaki trafiği öne süren taksici iki kadın müşterisinin eşyalarını dışarıya fırlattı.

23.03.2022-14:32 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-14:52)

Her geçen gün insanların maruz kaldığı taksi terörüne bir yenisi daha eklendi. İstanbul Kağıthane’de yaşanan olayda trafiği bahane ederek iki kadın yolcusunu yol üzerinde arabadan indirmek isteyen taksiciyle kadınlar arasında tartışma çıktı. Söz konusu tartışmada taksici yolculara hakaret etti ve kadınların eşyalarıyla birlikte iki yolcuyu taksiden dışarı attı. Bu anlar kameralar tarafından saniye saniye kayıt altına alınırken Kağıthane polisi harekete geçti ve bu skandal olaya imza atan taksici gözaltına alındı.

Görenleri yok artık dedirten bu olay, dün akşam 21.30 sıralarında Kağıthane Sultan Selim Mahallesi'nde gerçekleşti. Alınan bilgiler doğrultusunda akşam saatlerinde sahibi olduğu iş yerinden çıkış yapan Aysun A. isimli vatandaş, yeğeni olan Büşra B. ile birlikte 34 THA 12 plakalı taksi araca bindi. Aysun A., taksi şoförüne önce Seyrantepe'ye gidileceğini ve kendisinin ineceğini ardından da yeğeninin Sanayi Mahallesi'nde ineceğini belirtti. Yolculuk başladıktan bir süre sonra iddiaya göre taksici, trafiğin yoğun olduğunu öne sürerek Büşra B.'yi gitmek istediği yere götüremeyeceğini ve taksiden inmesini söyledi. Bunun üzerine Aysun A. ve Büşra B. İle taksici arasında tartışma meydana geldi.

,Taksi terörü

Beğenmiyorsan inersin

Taksi sürücüsü, Aysun A.'ya, "Beğenmiyorsan inersin, para da vermezsin. Sabaha kadar seni mi gezdireceğim? Mazot olmuş 30 lira. Seyrantepe'ye gideceğim, alternatif yol var. 2 dakika yürüsen ne olacak? 20 lira vereceksiniz, esir alıyorsunuz insanları" şeklinde tepki gösterirken, Aysun A. ve yeğeni Büşra B. ise taksiden burada inmek istemediklerini ifade etti. Yaşanan bu tartışmanın ardından taksi şoförü, Büşra B.'yi gitmek istediği adrese kadar götürdü ve indirdi. Büşra B. indikten sonra taksi şoförü, Aysun A. isimli kadını Seyrantepe'ye götürmek için yolda ilerlemeyi sürdürdü. O anlarda Aysun A. ile taksi şoförü arasında yol boyunca tartışma sonlanmadı. Söz konusu tartışmanın giderek büyümesi üzerine taksi şoförü, yolun yarısında durarak Aysun A. İsimli kadını zorla araçtan indirmeye kalktı.

Tartışma üzerine kadının eşyalarını da taksiden dışarı fırlatan taksi şoförü bununla da kalmayarak Aysun A.’ya hakaret etti. Söz konusu olaydan sonra kadın emniyet ekiplerine ihbarda bulundu. Bu ihbar üzerine olay yerine gelen Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği görevlileri, olaya konu olan taksiciyi gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan taksici, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Yaşananlar ise yolcuların kamerasıyla gözler önüne serildi. 

Taksi terörü son bulmuyor

Kağıthane’de meydana gelen bu olay elbette vatandaşları şaşırtmadı. Daha dün gündemde olan Fatih’teki yaşlı kadını arabasına almayan taksicileri hepimiz hatırlıyoruz.

Taksi terörü

Fatih’te hastaneden çıkan yaşlı bir kadın taksiye binerek evine gitmek istedi. Ancak yaşlı kadın taksilerin durması için ne kadar elini kaldırsa da taksiciler onu adeta umursamadı ve yollarına devam etti. Bir süre sonra duran taksi yaşlı kadını sevindirse de söz konusu taksici kadının gideceği mesafeyi beğenmeyerek yoluna devam etti. Yanından geçen ve kendisini almayan taksicilere neredeyse yalvaran yaşlı kadın, olayı gören herkesi derinden üzdü.

O anlarda yaşlı teyzenin arkasında olan İETT aracının şoförü olaya tepki göstererek;  “Bugün 21 Mart Pazartesi. Cerrahpaşa Hastanesi'nin yan kapısında, acildeyiz. Bu teyzemiz taksicilere yalvarıyor. ‘Allah rızası için, ayakta duramıyorum. Beni evime bırakın' diyor. Taksici duruyor. Gideceği adresi soruyor. Yakın mesafe olduğu için almıyor. Yolcuya gittiğini düşünsek niye durup soruyor. Bu teyze burada 5 tane taksi çevirdi. Bu ayıp bize yeter. Güzel para kazanacağız diye insanların mağdur etmenin anlamı yok. Ben de bu işi yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal