Sarı domatesin faydaları nelerdir?

Patlıcangiller ailesine ait olan sarı domates, küçük bir domates türüdür. Peki, sarı domatesin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

19.11.2021-16:42 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-13:53) Sarı domatesin faydaları nelerdir?

Patlıcangiller ailesine ait olan sarı domates, küçük bir domates türüdür. Sarı domatesin boyutları yaklaşık olarak 3 ila 10 cm arasında olup görünüş olarak da sivri bir şekli vardır. Yaygın olarak tüketilen bir sebze olmayan sarı domates seralarda yetiştirilen domates türüdür.

Sarı domatese evlerin bahçelerinde ve balkonda saksı içinde de rastlayabilirsiniz. Sarı domates oldukça hızlı bir şekilde büyümektedir. Sarı domatesin cherry domates gibi küçük bir şekli vardır ve şekli ampule benzer. Peki, sarı domatesin faydaları nelerdir? Sarı domates nasıl kullanılır?

Sarı domatesin faydaları neler?

- Sarı domates vücuda enerji vererek kişiye dinçlik kazandırır.

- Sindirim sistemini iyi bir şekilde düzenleyen sarı domates, yüksek oranda lif içerdiği için diyet yaparken zayıflamaya fayda sağlar.

- Sarı domates doğal bir antioksidandır, bundan dolayı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

- Sarı domates kolesterole iyi gelmektedir.

Sarı domates nasıl kullanılır?


- Sarı domates diğer domatesler gibi tazeliğini uzun süre korumayacağı için hemen tüketilmesi önerilmektedir. 

- Sarı domates çiğ bir şekilde yenilebilir. 

- Özellikle mevsim salatalarına renk katan sarı domates, kahvaltıda da tüketilebilir. 

- Sarı domates diğer domates türleri gibi reçel yapımında kullanılabilen bir domates türüdür. Hoş bir tat ve koku vermesi için sarı domates reçelinin içine vanilya ve badem de ilave edilebilir.

- Sarı domates makarna soslarında pişirilmeden kullanılabilir. 

- Sarı domates salatalık, biber ve kırmızı domates gibi farklı sebzelerden hazırlanan turşuların içine ilave edilebilir ya da tek başına turşu yapılabilir.

Sarı domates nerede bulunur?


Sarı domatesim tüketimi yaygın olmadığı için marketlerde ve manavlarda her zaman bulunmaz. Sarı domates, kişisel olarak yetiştirilmektedir. Bahçelere ekildiğinde ise 3 ila 4 hafta içinde ot kısmı büyür ve salkım şeklinde olan çiçekleri yaklaşık iki ay sonra olgunlaşır. Sarı domates tohumunu internette birden çok sitede bulabilirsiniz.

Seralarda da yetiştirilen sarı domatesleri ise kısa bir süreliğine semt pazarlarında reçellik domates ismi ile bulabilirsiniz. Sarı domates saklanmak istendiğinde ise genellikle turşusu yapılır. Aynı zamanda sarı domatesten yapılmış reçele, gıda satışı yapan internet sitelerinde rastlanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal