Sarı Burma Tatlısı Nasıl Yapılır? Sarı Burma Tatlısı Tarifi

Bayramın yaklaştığı ve şerbetli tatlıların beklendiği şu günlerde görüntüsü ile gönülleri tadı ile damağımızı fetheden bu tatlının tarifini sizinle paylaştık.

08.08.2019-11:28 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-11:02) Sarı Burma Tatlısı Nasıl Yapılır? Sarı Burma Tatlısı Tarifi

Baklavaya alternatif olacak sarı burma tatlısı ile misafirlerinizi mutlu edeceksiniz. İşte, sarı burma tatlısı tarifi...

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

5 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz

HAMURU AÇMAK İÇİN

1 su bardağı nişasta

İÇ HARCI İÇİN

1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker

ŞERBETİ İÇİN

5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı limon suyu

ÜZERİ İÇİN

250 g tereyağı

HAZIRLANIŞI

Şerbet yapmak için su ve şekeri kaynatın. Koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatmayı sürdürün. Limon suyunu katıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için unu bir yoğurma kasesine alıp ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, yoğurt, su, zeytinyağı, karbonat ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. İçine azar azar un ilave edip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Hamuru 10 eşit parçaya bölüp üstlerini temiz bir bezle kapatın ve 20 dakika dinlendirin.

İç harcı için cevizi toz şekerle harmanlayın. Bezelerden bir tanesinin üstüne nişasta serpip oklavayla ince bir yufka açın. Üstüne 1-2 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirip yufkayı ortadan ikiye bölün. Yufkanın kesilmiş tarafına oklavayı koyup yufkayı sararak rulo yapın. Elinizle oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye koyun. Kalan bezeleri de aynı biçimde hazırlayarak tepsiye dizin.

Sarı burmaları 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. Tereyağını tavada kızdırın. Yağı tepsideki tatlının üstüne dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirip soğuk şerbeti üstünde gezdirin. 30 dakika bekletip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal