Şanlıurfa’da Buz Üreticileri Satışlara Başladı

Şanlıurfa’da havaların ısınmasıyla beraber bu üreticileri sezonu, Üreticiler günde ortalama 5 ton kalıp buz satıyor.

27.04.2021-15:04 - (Son Güncelleme: 27.04.2021-15:34) Şanlıurfa’da Buz Üreticileri Satışlara Başladı

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da buz üreticileri, soğuk hava depolarında özel makinelerde ürettiği buz kalıplarını, lokantalar başta olmak üzere ev, fırın ve şerbetçiler gibi birçok yere servis ediyor.

Yaklaşık 8 ile 15 kilodan oluşan buz kalıpları, 7 ile 10 lira arasında satışa sunuluyor. Cazip fiyatı ile Ramazan ayında serinleten buz, büyük rağbet görüyor.

''BUZDOLAPLARI YETİŞEMEYİNCE BİZ DEVREYE GİRİYORUZ''

Buz üreticisi Abdulkadir Demir, kurduğu soğuk hava deposunda ürettiği kalıp buzları satarak hem istihdam hem de ailesinin geçimini sağlıyor. 

Ramazan ayı ve sıcak havanın kendini göstermesiyle sezonun başladığını belirten buz üreticisi Demir, Yıllardır bu tarihi mekanda buz üretimi yapıyorum. Günlük 4 ile 5 ton arasında buz üretimi yapıyoruz. Elhamdülillah işimizden memnunuz. Havanın ısınmasıyla birlikte sezonu açtık. Şanlıurfa’da yaz aylarında sıcaklık zaman zaman 50-55 dereceye kadar çıkabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımız, işletmeciler, fırıncılar, lokantacılar, şerbetçiler olsun buraya gelerek buz alıyorlar. Biz de onların buz ihtiyacını burada ürettiğimiz buzlarla gideriyoruz. Urfa sıcağına buzdolapları yetişemeyince, biz devreye giriyoruz. Biz de büyük ve küçük kalıplar olmak üzere iki çeşit buz kalıbı buluyor. Buz kalıbı fiyatlarını ise 7 ile 10 lira arasında satışa sunuyoruz. dedi.

''ŞANLIURFA ÇOK SICAK OLDUĞU İÇİN BUZ İHTİYACI DOĞUYOR''

Buz fabrikasına gelerek buz alan vatandaşlardan Metin İrdem, Şanlıurfa çok sıcak bir iklim kuşağında yer alıyor. Bundan dolayı da buz ihtiyacı doğuyor. Biz de bu ihtiyacımızı karşılamak için buraya gelerek buz alıyoruz. Ben günlük 20 ile 25 kalıp buz alıyorum. ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal