Şanlıurfa Valiliği: Ölüm Nedenleri Karbonmonoksit Zehirlenmesi

Şanlıurfa Valiliği biri çocuk üç kişinin bulunduğu ailenin panelvanda cansız bedenini bulunmasıyla alakalı açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ailenin kömürden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiği belirtildi.

23.02.2021-16:20 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-16:20) Şanlıurfa Valiliği: Ölüm Nedenleri Karbonmonoksit Zehirlenmesi

Geçen Pazar günü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Buğdayhöyük Mahallesi etrafında meydana gelmişti.

Panelvanda soğuktan etkilenmemek için taş ocağı çay mangalının üstünde kömür yakarak uyuyakalan Mustafa Kılınç ile ifadelere göre dini nikahlı karısı Hayriye Albers ile on iki yaşındaki kız çocuğu Kamuran İ. karbonmonoksit gazından zehirlenip yaşamını yitirdi.

Şanlıurfa Valiliği bir ailenin canını alan olayla alakalı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “Şanlıurfa ili mülki sınırları içerisinde 21 Şubat 2021 tarihinde, panelvan tipi araç ile balık tutmak ve piknik yapmak için gelen 1’i çocuk 3 kişilik bir aile, araç içerisine ısınmak amaçlı koydukları taş ocağı çay mangalını, odun ve kömür ile yakmak suretiyle uyumaları üzerine sızan karbon monoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetmiştir.

Söz konusu olayda kullanılan taş ocağı çay mangalının, açık arazide yemek pişirmek veya su ısıtmak amaçlı kullanılması gerekirken, kapalı bir alanda amaç dışı kullanılması sonucu bir ailenin yok olmasına neden olmuştur.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal