Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Otomotivde Hedefimiz Dünya Devi Olmak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin hedefinin dünya devi olmak olduğunu açıkladı. Varank, "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu ile önemli bir adım atmış olduk. İnşallah başarılı bir dünya devi ortaya çıkarmayı hayal ediyoruz" dedi.

13.03.2019-19:19 - (Son Güncelleme: 13.03.2019-19:06) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Otomotivde Hedefimiz Dünya Devi Olmak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Otomobil Sanayicileri Derneği'nin(OSD) İstanbul'da gerçekleştirilen 45'inci Olağan Genel Kurulu'na katıldı ve burada bir konuşma yaptı.

16 SENEDE TEKNOLOJİNİN DÜZEYİ ARTIRILDI

Bakan Varank, Türkiye’nin 16 senede üretimde düşük teknoloji düzeyinden orta ve üzeri teknolojiye doğru başarılı bir geçiş yaptığını ifade etti.

HEDEF OTOMOBİL ÜRETİMİNDE DÜNYA DEVİ OLMAK

Otomotiv yatırımları için çok cazip yatırım teşvik sistemlerinin  bulunduğunu anlatan Varank, "5 senede sektöre verdiğimiz 715 yatırım teşvik belgesiyle, 28 milyar lira tutarında toplam yatırımı destekledik ve 28 bin kişilik yeni istihdama katkı sağladık. Bu yatırımların yüzde 68’ini yabancı sermayeli firmalar gerçekleştirdi. Yine Proje Bazlı Teşvik Sistemimiz de otomotiv sanayinin hizmetinde oldu. Renault ve Bosch bu desteğin kullanıcılarından. Önümüzdeki dönemde sektördeki diğer önemli aktörlerin bu gibi öncü yatırımlarla otomotiv endüstrisini daha ileri taşımasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Öncelikli hedefin Türkiye'nin yerli arabasını üretmek olduğunu vurgulayan Bakan Varank, "5 özel sektör firmamızın oluşturduğu Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu ile önemli bir adım atmış olduk. Türkiye’nin yetkinliklerini kullanan ve teknoloji kapasitesini geliştiren bir iş modeliyle inşallah başarılı bir dünya devi ortaya çıkarmayı hayal ediyoruz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal