Sanayi Üretiminde Artış

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, martta takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen sene aynı ayına göre %16,6 yükseldi.

11.05.2021-10:08 - (Son Güncelleme: 11.05.2021-10:47) Sanayi Üretiminde Artış

TÜİK, mart ayına dair sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde de senelik bazda %19,9 artış oldu.

GEÇTİĞİMİZ YILIN MART AYINA GÖRE YÜKSELDİ

Sanayinin alt sektörleri bakıldığında, martta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen senenin aynı ayına göre %14,8, imalat sanayi sektörü endeksi %17,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %11,9 arttı.

SANAYİ ÜRETİMİNDE AYLIK VERİLER

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi martta, şubat ayına kıyasla %0,7 arttı.

Sanayinin alt sektörleri bakıldığında martta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi önceki aya göre %1,7 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %0,3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %7,3 yükseldi.

YÜZDE 13'LÜK ARTIŞ BEKLENİYORDU

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bu senenin birinci çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre %12,3 yükseldi. Önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise %2,6 arttı.

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin martta geçen yılın aynı dönemine göre %13,8 artmasını bekliyordu. Mart döneminde arındırılmamış sanayi üretim endeksinde de yıllık bazda %16,15 artış öngörülmüştü.

TÜİK verilerine göre, sanayi üretim endekslerinin takvim etkisinden arındırılmış yıllık değişim oranları şu şekilde:


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal