Samsung, Xiaomi'nin Türkiye'de Lider Olduğu Raporu Yalanladı

Dün yayınlanan ve Xiaomi’yi Türkiye pazarında en çok akıllı telefon satan üretici olarak gösteren Canalsy şirketinin raporuna Samsung Türkiye’den yalanlama geldi.

07.11.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 07.11.2020-09:28) Samsung, Xiaomi'nin Türkiye'de Lider Olduğu Raporu Yalanladı

Geçtiğimiz günlerde dünyada ve Türkiye’de üçüncü çeyrek dönemde yani temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan zamanda en çok satış yapan akıllı telefon üreticileri belli olmuştu. Dünyada liderliği Samsung götürürken, ikinci sırada Huawei ve üçüncü sırada ise Apple’ı geride bırakan Xiaomi geliyor.

Pazar verisi araştırma şirketi Canalsy’ın raporları da dün yayınlanmıştı. Bu rapora göre Türkiye’de üçüncü çeyrekte en çok telefon satan şirket Çin merkezli Xiaomi olmuştu ve Samsung ise ikinci sıradaydı.

SAMSUNG: BİRİNCİ BİZİZ

Bugün Samsung Türkiye bu konuda basın mensuplarına bir açıklama göndererek Canalsy’ın raporunu yalanladı. Güney Kore merkezli şirkete göre Türkiye’de üçüncü çeyrek dönemde lider Samsung oldu. Üstelik dünkü rapora göre Samsung’un Pazar payı yüzde 26 değil, yüzde 40,4 denildi. Bu rakamlar ise bağımsız araştırma şirketi GFK’ye dayandırıldı.

SAMSUNG AÇIKLAMASI

Samsung tarafından basına gönderilen yazının tamamında şu ifadelere yer verildi.

"Dünyaya ilham veren ve geleceği bugünden şekillendiren teknoloji devi Samsung olarak, insanların yaşamını kolaylaştıran, fiziksel ve dijital dünyaların mekânsal sınırlarını ortadan kaldıran ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Bu yaklaşımla sunduğumuz akıllı telefonlarımızın, bağımsız araştırma kuruluşlarının da ortaya koyduğu üzere, kullanıcılar tarafından tercih edilmesinin de haklı gururunu yaşıyoruz.

Bağımsız araştırma şirketi GFK tarafından yayınlanan rapora göre, Türkiye akıllı telefon pazarında üçüncü çeyrekte, adet bazında yüzde 40,4 pazar payına sahip olmamız Türkiye’deki güçlü konumumuzun önemli bir kanıtı niteliğindedir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanların yaşamını renklerinden, onlar için yeni ufuklar açan akıllı cihazlarımızla tüketicilerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Samsung Electronics Türkiye"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal