Samsung Ve Volkswagen Anlaştı, Çip Krizi Son Buluyor!

Samsun ve Volswagen yaptığı son anlaşmada, çip krizini bitirmek için çalışmalara başlandığını duyurdular.

30.11.2021-15:27 - (Son Güncelleme: 30.11.2021-15:27) Samsung Ve Volkswagen Anlaştı, Çip Krizi Son Buluyor!

Samsung ve Volkswagen yaşanılan çip krizini önlemek için harekete geçtiler. Koronavirüs ile birlikte artan çip krizini durdurmak isteyen firmalar çalışmalara başladı.

Koronavirüs pandemisi ile patlak veren çip krizini önmelem kisteyen Samsung ve Volkswagen aralarında çip krizi anlaşması yaptı. Yapılan bu anlaşmaya göre Samsung, otomotiv sektörü için geliştirdiği çipleri Volkswagen'e satacak.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÇİPLER ÜRETİLECEK

Koronavirüs pandemisi ile birlikte yaşanan çip krizine Samsung dur demeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamada Samsung'un yeni ürettiği işlemciler tek seferde 4 gösterimi ve 12 kamerayı kontrol edebildiği belirtildi.

ÇİP KRİZİ ARAÇ FİYATLARINI YÜKSELTİYOR

Küresel düzeyde yaşanan pandemi sebebiyle ortaya çıkan çip krizi en çok otomobil sektörünü etkiledi. Çip krizi sonucunda Türkiye'de birçok fabrika ve üretim merkezi kapanırken, bu durum hem sıfır hem de ikinci el araç fiyatlarını yükseltti.

FIRSATÇI BAYİLER SIFIR ARAÇLARI PİYASAYA SUNMUYOR

Çip krizi ile her geçen gün artan otomobil fiyatları sebebiyle araçları piyasalara sunmayan fırsatçı bayiler, hem sıfır hem de ikinci el araç fiyatlarının yükselmesine sebep oluyor. Yetkililerin yoğun denetlemelerine rağmen stokçuluk yapmaya devam eden bazı bayiler ise, sıfır ve ikinci el araçlarını şehir dışında bulunan tarlalarda bekletiyor.

RENAULT ÜRETİME ARA VERMİŞTİ

Pandemi yüzünden patlak veren küresel çip krizi otomobil ve teknoloji üreticilerini vurmuş durumda. 12 aydır devam eden çip krizinin en erken 2024 yılında bitmesi bekleniyor. Türkiye'de otomobil üreticileri küresel çip krizi yüzünden sıklıkla üretime ara vermekteydi.  Şimdi de sıra Renault'a geldi. Renault yaptığı açıklamada küresel çip krizinin hammadde üretimini etkilemesi yüzünden üretime ara vereceğini açıkladı.

14 GÜNLÜĞÜNE ARA VERİLECEK

Bursa'da Oyak Renault fabrikasında çalışan işçilere gönderilen bilgilendirmede, 18 Ekim tarihinden başlayarak üretime 7 gün ara verileceği duyuruldu. 28 Ekim tarihinden sonra yine 7 günlük ara verileceğini aktaran bilgilendirmede kademeli olarak ara vermenin ana sebebi olarak küresel çip sorunu gösterildi.

KÜRESEL ÇİP KRİZİ NEDİR?

Çip krizi, çip üreticilerinin, salgın sürecinde talebin arttığı akıllı telefon ve elektronik ürünlere öncelik vermesiyle otomotivde başlayan çip tedarikine ilişkin bir sorundur. Tedarik zincirini etkileyen Kovid-19 pandemisi akıllı telefonlardan, oyun cihazlarına, bilgisayarlardan, askeri ekipmanlara kadar birçok sektörü etkisi altına aldı. Küresel çip kıtlığının ise 2024 yılına kadar sürmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal