Samsung ve Mastercard'tan İş Birliği!

Samsung, Mastercard ile birlikte üzerinde parmak izi tarayıcısı bulunan bir ödeme kartı geliştirdiğini açıkladı. Söz konusu kartın teknolojisi, Mastercard’ın 2017’de duyurduğu biyometrik ödeme kartının teknolojisine benzer gibi görünüyor.

05.03.2021-11:56 - (Son Güncelleme: 05.03.2021-11:56) Samsung ve Mastercard'tan İş Birliği!

Söz konusu kart, POS terminaline dokunmadan ödeme yapmayı mümkün kılıyor.

Ancak yapılan açıklamada, yeni kartlarda Samsung System LSI Business tarafından üretilen yeni güvenlik çip setinin bulunacağı belirtildi. Bu teknolojinin birden fazla ayrık çipi birleştirdiği ifade ediliyor.

Bu yeni teknolojiyle hem güvenliğin artırılması hem de fiziksel temasın azaltılması hedeflenmekte. Parmak izi doğrudan kart üzerinden doğrulanacağı için temassız ödemeye ekstra bir güvenlik boyutunun ekleneceğini söylemek mümkün. Mastercard’ın doğrulama teknolojisiyle uyumlu olacak olan kart, tüm Mastercard terminallerinde kullanılabilecek.

Samsung’un en büyük rakiplerinden Apple’ın ödeme kartı Apple Card, büyük ölçüde akıllı telefonda kullanım için tasarlanmıştı. Ancak Apple müşterilerine üzerine adlarının işlendiği titanyum bir fiziksel kart da gönderiyor. Fiziksel Apple Card kullanıldığında doğrulama için POS terminali üzerinden PIN kodu girmek gerekiyor.

Samsung ve Mastercard tarafından hazırlanan ödeme kartı, Mastercard’ın terminallerinden ve Samsung Card’ın finansal altyapısından faydalanacak. Samsung Card’ın arkasında Güney Kore’nin en önemli kredi kartı şirketleri arasında sayılan Samsung Yaşam ve Sigorta bulunuyor. Bu yıl içinde Güney Kore’de kullanıma sunulacak kartın diğer ülkelerde çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal