Samsun'da Cami Minaresinde Koronavirüs Anonsu

Testleri pozitif çıkan Samsunlu çift, cami minaresinden koronavirüse yakalandığını duyurdu.

17.11.2020-11:33 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-11:18) Samsun'da Cami Minaresinde Koronavirüs Anonsu

Samsun’da koronavirüse yakalanan bir çift, cami minaresinden temaslı oldukları kişilere haber etti.

Bununla birlikte bölgede pozitif çıkan bazı kişilerin evlerinin önüne karantina pankartı açtıkları da görüldü.

Samsun’da koronaya yakalanan vatandaşların yakınlarını haberdar etmek için şaşırtıcı yöntemler kullandığı açıklandı.

Tekkeköy ilçesinde koronaya yakalanan bir çift, cami hoparlöründen karantinaya girdiklerini duyurdu.

Konuya yönelik açıklama yapan Samsun 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Emin Demir, şu ifadeleri kullandı:

''Salgının kontrol altına alınmasının tek çaresi bu. Kendisi pozitif veya temaslı olan vatandaşlarımızın evinde karantina sürecini geçirmeleri gerekiyor.

Kural ihlali yapan ve bunda ısrar eden vatandaşlarımız yurtlarda karantina sürelerini geçiriyor. Amacımız pozitif veya temaslı vatandaşın sokakta bir başka vatandaşımıza salgını bulaştırmasına engel olmak. İlk başlarda vatandaşlarımız çok yardımcı değildi açıkçası.

Kendisi pozitif olmuşsa kızı ile aynı ortamda bulunmuşsa bize bunu söylemiyor kızının, komşusunun ismini vermiyordu.

Ama şu anda olay öyle hale geldi ki vatandaş bilinçlendi. Her kim kendisini ziyaret ettiyse söylüyor hatta bazıları abartıyor selam vereni bile söylüyor''

CAMİDEN KORONAVİRÜS ANONSU

Evlerin girişine pankart asıyorlar ''Artık 'testim pozitif çıktı eve ziyaretçi kabul etmiyorum' diye afiş asanlar var. Tekkeköy'ün bir mahallesinde bir karı kocanın COVID-19 testi pozitif çıkıyor.

Cami imamına söyleyip, cami hoparlöründen anons yaptırıp 'Benim testim pozitif çıktı, şu güne kadar evime ziyaret edilmemesini rica ederim' diye duyuru yaptırmışlar.

Böyle güzel örneklerimiz de var. Evinin dış kapısına 'Bu evde pozitif vaka var ziyaretleri daha sonra yapmanız uygun olur' diye yazanlar var.

Halkımızda bir bilinç oluştu ama bunun daha da fazla yaygınlaştırılması lazım. Pozitifli olduğunu bildiği halde dışarı çıkan birisi varsa vatandaşlarımızın 112'yi aramalarını rica ediyoruz.

Bu çok önemli bir vatandaşlık görevidir. Devlete bunu bildirmek, asli vatandaşlık görevidir''

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal