Samsun'da 1919 Metrelik Bayrak Yürüyüşü Yapıldı

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları kapsamında, 1919 metrelik ‘Bayrak Yürüyüşü’ yapıldı.

18.05.2019-20:12 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-20:04)

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği, Samsun Valiliği’nin desteklediği sahil yolundaki yürüyüşte 1919 metrelik Türk bayrağı açıldı. Atakum ilçesinde yer alan Çobanlı İskelesi'nden başlayan yürüyüş sahil boyunca sürerek Atakum Gençlik Merkezi'nde son buldu. 

"ÇOK BÜYÜK BİR ANA ŞAHİTLİK ETTİK"  

Yürüyüşle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Çok büyük bir ana şahitlik ettik. 19 Mayıs’ta da büyük bir coşkuya şahitlik edeceğiz. Burada olmak, on binlerle birlikte bu yürüyüşü gerçekleştirmek, Türkiye’ye önemli mesajlar vermek bizim için çok anlamlı. Türkiye’nin dört bir yanından ilimize gelmiş misafirlerimizle birlikte ay-yıldızlı bayrakların gölgesinde bir yürüyüş gerçekleştirdik." dedi.

"KUTLAMALARI BÜYÜK BİR ÇOŞKUYLA YAPACAĞIZ"  

Kutlamaların büyük bir çoskuyla yapılacağını belirten Karaaslan "100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk adımını attığı bu şehirde, kurtuluşun başladığı bu öncü şehirde 100 yıl sonra bugün çok güçlü mesajlar verilecek. 19 Mayıs’ta da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan burada olacak. 100 yıl öncesini anlamaya ve anlamlandırmaya yönelik çok önemli başlıklara değinecek. Kutlamaları büyük bir coşkuyla yapacağız” ifadelerini kullandı. Etkinlik daha sonra Yeşilyurt AVM meydanındaki çeşitli programlarla geç saatlere kadar devam etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal