Samsun sele teslim oldu: Okullar bir gün tatil edildi

Sağanak yağışın etkili olduğu Samsun’da 4 ilçede olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan sel felaketinin ardından eğitime bir gün ara verildi.

13.06.2023-10:36 - (Son Güncelleme: 13.06.2023-17:14)

Samsun’un Atakum, İlkadım ve Canik ilçelerinde tüm okullarda, Tekkeköy ilçesinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. 

Hamileler ve hastalar ambulansla tahliye edildi

İHA'da yer alan habere göre; selin en çok etkilediği yerlerden birisi ise İlkadım ilçesindeki Bowling Salonu'nun önündeki Atatürk Bulvarı oldu. Bulvar'ın Sinop'a gidiş istikameti tamamen yağmur sularıyla kaplanırken, araçlar da yolda kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla mazgalları açmaya çalışırken, engelli, hamile ve hastalar olay yerine gelen ambulans ile tahliye edildi.

3 otomobil istinat duvarının altında kaldı

Sağanaktan etkilenen ve yolda kalan vatandaşlar ise bu yağışların geçen selden daha etkili olduğunu, Tekkeköy'den Samsun'a gelene kadar birçok yerde su birikintisi olduğunu ve birçok aracın yolda kaldığını ifade ettiler. Mimar Sinan Mahallesi'nde bir binanın istinat duvarı yıkıldı. 3 otomobil duvarın altında kaldı. Evlerin bodrum katları sular altında kaldı.

Samsun Sağanak Yağış

Atakum Belediye Başkanı’ndan açıklama

Selden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Atakum'a ciddi bir yağmur yağdı. İklimler artık değişti. İlçemizin tüm merkez mahallelerinde su baskınları var. Bodrum katları suyla doldu, istinat duvarı çöken yerler var. Yaralı ve can kaybıyla ilgili şu anda bir şey biz ulaşmadı. Selin etkilerini silmeye çalışıyor. Sadece bana ulaşan bilgilere göre Atakum'da 7-8 mahallede su baskını var" diye konuştu.

Okullar bir gün tatil edildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı ilçelerde olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle Atakum, İlkadım ve Canik'te tüm okullarda eğitime 13 Haziran Salı günü ara verildiği kaydedildi.

Ayrıca Tekkeköy'de ise taşımalı eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal