Şampiyonluk kilidi Dolmabahçe’de çözülebilir: Lider Galatasaray Beşiktaş deplasmanına çıkıyor

Trendyol Süper Lig’in lideri Galatasaray deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Dev derbi yarın 19.00’da başlayacak. İşte detaylar…

02.03.2024-09:54 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-17:20)

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Dev derbinin sonucu şampiyonluk yarışında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor. Halil Umut Meler’in hakem olacağı karşılaşma saat 19.00’da Tüpraş Stadı’nda başlayacak.

Şampiyonluk kilidi Dolmabahçe’de çözülebilir

Süper Lig'de geride kalan 27 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 mağlubiyetle toplamda 46 puan elde eden Beşiktaş, averajla dördüncü sırada yer alıyor. Galatasaray'ın ise 72 puanla liderliğini sürdürdüğü bir haftaya giriş yapıyor. Beşiktaş, sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadığı derbide Galatasaray'a 2-1 mağlup olmuştu.

Galatasaray’da, Hakim Ziyech'in yarınki müsabakada forma giyemeyeceği kesinleşirken, Serge Aurier'in durumu henüz belirsizliğini koruyor. Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat dönen Ziyech, Dolmabahçe'de yapılacak maçta yer alamayacak. Yeni transfer Aurier'in durumu ise bugünkü antrenmanda netlik kazanacak. Ayrıca, Galatasaray'da Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu ve Sergio Oliveira, müsabaka öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, yarınki karşılaşmada kart görmeleri halinde Çaykur Rizespor mücadelesi öncesi cezalı duruma düşecekler.

Beşiktaş Galatasaray derbi

Beşiktaş son 6 maçta kaybetmedi

Beşiktaş, son 6 müsabakada tüm kulvarlarda mağlup olmama başarısı gösterdi. Siyah-beyazlılar, bu süreçte ligde ve Türkiye Kupası'nda çıktığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet elde etti ve 1 maçta berabere kaldı. Portekizli teknik direktör Fernando Santos yönetimindeki ilk derbisine hazırlanan Beşiktaş, son 4 resmi maçında kalesinde gol görmeme başarısı gösterdi.

Gözler Icardi’de

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş'a karşı oynadığı tüm maçlarda fileleri havalandırmayı başardı. Geçen sezonki şampiyonlukta önemli bir rol oynayan Icardi, özellikle şampiyonluk yaşamış takımlarla yapılan maçlardaki golcü performansıyla öne çıktı. Arjantinli futbolcu, ligde Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir ile oynanan 13 karşılaşmada toplamda 13 gol kaydetti. Icardi, 3 Beşiktaş maçında 5, 4 Başakşehir karşılaşmasında 3, 3 Trabzonspor müsabakasında 3, 3 Fenerbahçe derbisinde 2 kez fileleri havalandırmayı başardı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal