Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı belli oldu: İstanbul’da Türklerin kapışması

Bu sezon İstanbul’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin adı belli oldu. Finalde Milan’ı eleyen Inter ile Real Madrid’i saf dışı bırakan Manchester City karşı karşıya gelecek.

18.05.2023-11:21 - (Son Güncelleme: 18.05.2023-11:21)

Avrupa futbolunun zirvesi UEFA Şampiyonlar Ligi’nin finalinde Inter ile Manchester City karşı karşıya gelecek. Yarı finalde Milan’ı eleyen Hakan Çalhanoğlu önderliğindeki Inter ile Real Madrid karşısında şov yaparak finale yükseleyen İlkay Gündoğan’ın formasını giydiği Manchester City, İstanbul’da oynanacak dev finalde kupaya sahip olmaya çalışacak.

Hakan evine dönüyor

Milli yıldız Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter, bu sezon Serie A'da her ne kadar hedeflerine ulaşamasa da Şampiyonlar Ligi'nde ise harika bir performans ortaya koydu. Adım adım finale yürüyen İtalyan ekibi, yarı finalde de ezeli rakibi Milan'ı saf dışı bırakarak İstanbul'daki finalin biletini aldı.

Şampiyonlar Ligi Finali

Manchester City tarihinin ilk şampiyonluğunu istiyor

Bu sezon İngiltere Premier Lig'de şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanan Manchester City bir yandan da Şampiyonlar Ligi'nde emin adımlarla finale yürüdü. İngiliz ekibi yarı finalde son şampiyon Real Madrid'i toplam 5-1'lik net bir skorla eleyerek finale adını yazdıran diğer ekip oldu.

Final 10 Haziran’da İstanbul’da

2 yıl aradan sonra finale yükselen Manchester City, finalde İtalyan ekibi Inter ile kozlarını paylaşacak. İki takım arasındaki final karşılaşması 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

İstanbul'da daha önce de 2005 yılında final oynanmış, o dönem de bir İtalyan takımı Milan ile bir İngiliz ekibi Liverpool karşı karşıya gelmişti. O maçı Liverpool, penaltılar sonucu kazanarak kupayı müzesine götürmüştü.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal