Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Şampiyonlar Ligi Hangi Kanalda

Şampiyonlar Ligi maçlarını izlemek isteyen futbolseverler şampiyonlar ligi hangi kanalda şeklinde aramalar yapmaya devam ediyor. İşte şampiyonlar ligi hangi kanalda sorusunun tam cevabı

09.05.2018-16:36 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-16:21) Şampiyonlar Ligi Hangi Kanalda

Şampiyonlar Ligi heyecanını kaçırmak istemeyen futbolseverler uzun zamandır şampiyonlar ligi hangi kanalda şeklinde sorduğu sorulara cevaplarını sonunda buluyor. şampiyonlar ligi uzun yıllardır ilgiyle izlenen bir organizasyon olma özelliğini devam ettiriyor. Bundan dolayı da futbolseverlerin gözdesi bir organizasyon olmasında büyük pay sahibi oluyorlar Peki şampiyonlar ligi hangi kanalda yayınlanıyor

şampiyonlar ligi TRT ve TİVİBU kanallarında ortak yayınlanıyor. Maçların bir kısmını devlet kanalı olan TRT yayınlarken diğer kısmını da TİVİBU şifreli olarak yayınlıyor. Türk takımlarının maçlarında ise şöyle bir uygulama yapıyorlar. İr maçı TRT verirken Diğer maçı TİVİBU veriyor yani taraftarlar bir şifresiz bir şifreli olarak izleme şansı buluyorlar.

İki ve ya daha fazla Türk takımının Şampiyonlar Liginde yer alması durumunda ise birinden biri mutlak şifresiz diğeri ise şifreli olacak şekilde yayınlanıyor ve böylece taraftarlar futbol keyfinden mahrum kalmamış oluyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALLERİ HAKKINDA BİLGİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne sadece ama sadece UEFA üyesi ülkelerin takımları katılabilmeye hak kazanabilir.

Daha önce Şampiyon Kulüpler Kupası olarak düzenlenen organizasyon, 1992-93 sezonunda yapılan değişikliğin hemen sonrasında Şampiyonlar Ligi adını almıştır.

Başlarda sadece ulusal liglerinde şampiyonluk yaşayan takımlar turnuvaya katılmaya hak kazanırken, 1992 yılında yapılan isim ve statü değişikliği ile beraber UEFA katsayılarına bağlı olmak üzere şampiyon olmayan takımlara da katılım yolu açılmıştır.

2005 yılında yapılan değişiklik sayesinde ise statüde yapılan son değişiklik olmuştur. Bu değişiklikle beraber Şampiyonlar Ligi'ni kazanan fakat kendi ulusal ligindeki performansıyla bir sonraki turnuvaya katılma hakkı kazanamayan takımların, turnuvaya direkt olarak katılabilmelerini sağlayarak radikal bir değişiklik olmuştur. Bu değişiklik Liverpool'un kupayı kazanması fakat ulusal liginde bir sonraki yıl turnuvaya katılacak sıralamada bulunmamasından kaynaklı olarak yapılmıştır.

Turnuvanın ilk şampiyonu 1955-56 sezonunda finalde Stade de Reims'ü 4-3 mağlup eden Real Madrid'dir. 1992 yılında Şampiyonlar Ligi adını aldıktan sonra ise ilk şampiyonluğu Olympique de Marseille olmuştur.

Eğer bir takım kupayı üst üste üç yıl ya da genel olarak toplamda beş kez kupayı kazanma başarısı göterirse, o yılki kupa kazanan takıma ebedi olarak verilir.

60 yıldır yapılan bu organizasyonda bu ayrıcalığa yalnızca Real Madrid, Bayern München, Milan, FC Barcelona ve Liverpool takımları nail olmuştur.

Real Madrid Futbol Kulübü, toplam on iki kez şampiyonluk kazanmıştır ve kupanın en başarılı takımı olma başarısı göstermiştir. Bu şampiyonlukların beşi, 1956 ile 1960 yılları arasında üst üste kazanılmıştır. Organizasyon Şampiyonlar Ligi adını aldıktan hemen akabinde üst üste iki kez şampiyon olan tek kulüp de Real Madrid'dir. Kupayı yedi kez finalde kaybeden Juventus, en fazla final kaybeden kulüptür. Takımları toplamda on yedi şampiyonluk kazanan İspanya, kupanın en başarılı ülkesi olmuştur.

Öte yandan turnuva tarihinin en trajik olayı olan Heysel Faciası sonrasında 1985 yılından itibaren İngiliz takımları turnuvadan beş yıl boyunca ihraç edilmiştir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;